Ikke mer Timmy Gresshoppe på NRK i jula

Den tradisjonsrike Disney-kavalkaden utgår fra NRKs sendeskjema på julaften.

Timmy Gresshoppe

Denne lille herren blir ikke å se på NRKs julemeny framover.

Foto: Disney

Timmy Gresshoppes klassiske strofe «When you wish upon a star…», Donalds snøballkrig med nevøene og Snipp og Snapp i Plutos juletre har for mange vært synonymt med julestemning.

Men nå er det slutt. NRKs avtale med Disney er historie, og da er dette en av sendingene som utgår.

– I mars fikk vi beskjed om at vi ikke fikk til avtalen, og at det ikke ble noen videre forhandlinger, sier Trond Storaa i NRK Super til NRK.no.

I konkurranse med Disney

Dette betyr at den nevnte Disney-kavalkaden utgår. I tillegg har Disneytimen tidligere blitt tatt av NRK Supers sendeplan.

– Generelt har vi mindre Disney-stoff nå enn tidligere. De ser på oss som konkurrent, så dette er jo naturlig, forteller Storaa.

Etter at NRK Super kom på banen, har de stjålet store seerandeler fra Disneys barnekanaler. Noe som nå altså gir seg utslag i hardere konkurranse der juletradisjonen er et av ofrene.

Hva som nå skal sendes på NRK mens ribbeduften sprer seg i stua og de små venter på pakkene er ikke bestemt.

– Vi jobber med å finne ut hva som skal erstatte Timmy Gresshoppe og de andre. Trolig vil dette være klart en gang i sommer, sier Storaa.

– Vi har flere ting å velge mellom. Vi har mange tradisjonsrike programmer, så vi må se om vi skal lage kavalkade.

En av godbitene Storaa nevner, er nyinnspillingen av Reisen til Julestjernen, men den skal først gå på kino og kommer derfor ikke på NRK før tidligst jula 2013.

Ingen seerstorm foreløpig

Rokkeringer og utskiftinger på NRKs tradisjonsrike juleskjema har tidligere avstedkommet såkalt seerstorm hos NRKs publikumsservice. Men foreløpig har det ikke vært noen henvendelser, opplyser de til NRK.no.

For ordens skyld kan vi legge til at det ikke foreligger planer om å ta bort Tre Nøtter for Askepott, Snekker Andersen og den gamle versjonen av Reisen til Julestjernen fra NRKs sendeskjema.

Kan havne på TVNorge

Men er du av dem som nå føler julesteminga står for fall, kan det likevel være en løsning i sikte. Andre kanaler kan nemlig komme på banen og sikre seg avtalen om Donald Duck og vennene hans.

- Vi har snakket om det, men ennå ikke gjort noen avtale. Vi har allerede en avtale med Disney, men kavalkaden ligger utenfor den. Vi har absolutt planer om å undersøke mulighetene for å sikre oss programmet, sier Nina Lorgen Flemmen, innkjøpssjef i TVNorge til Dagbladet.

Kulturstrøm