The Beatles med ny iTunes-rekord

Det legendariske bandet har nå solgt over fem millioner sanger på to måneder. I tillegg har de solgt over en million album på iTunes

The Beatles i Apples iTunes
Foto: JUSTIN SULLIVAN / Afp

The Beatles Abbey road

Abbey Road er det albumet folk laster ned mest på iTunes. Også på vinyl selger albumet godt.

Foto: plateomslag
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Da the Beatles la ut hele musikk-katalogen sin på iTunes i november 2010, ble mange glade for at bandet endelig ble tilgjengelig for lovlig, betalt nedlasting.

Grunnen til at det tok så lang tid var at de har forhandlet fram en spesiell avtale som gir bandet direkte betaling.

Over fem millioner

Allerede fra første stund ble de en umiddelbar salgssuksess.

Nå to måneder etter lanseringa har de solgt over fem millioner låter. I samme tidsperiode har de også solgt mer enn en million album, melder ultimateGuitar.

«Abbey Road»

Mest populær på både vinyl og det digitale markedet er albumet «Abbey Road». George Harrisons ”Here Comes the Sun” fra nevnte album er den låta folk har lastet ned flest ganger.

Alle de 13 studioalbumene bandet har gitt er tilgjengelige på iTunes. Alle er de blitt remastret for digital utgivelse.

Les også: Vinylsalget fortsetter å øke

Kulturstrøm

 • Litteraturfestival rett hjem

  Norsk Litteraturfestival på Lillehammer har i år flyttet til NRKs lokaler på Marienlyst på grunn av Koronaviruset. Blant annet så inviterer Siss Vik og Hans Olav Brenner til litteraturfestival på TV.

  Siss Vik og Hans Olav Brenner inviterer til litteraturfestival på TV. Forfattere kommer på rekke og rad, alene eller sammen, med ny bok under armen eller med temaer det bør snakks om i disse dager.
 • Nordmenns digitalbruk har gått opp

  Flere nordmenn sier at de bruker digitale tjenester i dag enn før koronapandemien startet. 92 prosent av de 1.200 spurte i McKinseys undersøkelse sier at de bruker digitale tjenester i dag, mot 78 prosent før koronautbruddet, skriver NTB.

  Virus Outbreak Bracelet Photo Gallery
  Foto: Vincent Yu / AP
 • Bob Kulick (70) er død

  Produsent og tidvis studiogitarist i rockebandet Kiss, Bob Kulick, er død. Broren hans, også tidligere Kiss-gitarist, Bruce Kulick, bekrefter det på Twitter. – Hjertet mitt er knust over å dele nyheten om at min bror er gått bort, skriver han.