Terje overtar for Kim i Himmelblå?

Kyrre Hellum spiller Himmelblå-pappaen med dårlig rykte. Rollenfiguren Terje har sviktet før, men i TV-seriens tredje sesong dukker han opp på Ylvingen fordi han er kommet på bedre tanker.

Terje Himmelblå 4
Foto: NRK

I løpet av de første episodene i tredje sesong med dramaserien «Himmelblå», dukker Marits eks-mann, Terje, opp. Han er far til barna Iris og Robin. Til Ylvingen kommer han for å ta opp kontakten med dem igjen.

– Jeg har prøvd å snu litt på inntrykket TV-seerne kanskje har av Terje fra før. Nå har han tenkt seg om og blitt mer voksen, sier skuespiller Kyrre Hellum til NRK.no.

Han er kjent fra roller i krimserien «Honningfellen» og spillefilmen Fatso.

Utover våren kommer flere til å forbinde ham med Himmelblå-rollen.

Eks-mannen til hovedrollefiguren Marit, kan kanskje bli mannen som fyller tomrommet etter Kim, som etter alt å dømme er forsvunnet for godt?

LES OGSÅ: Seerne gjør alt for å få vite om Kim lever

LES OGSÅ: Hva har skjedd med Kim?

SE BILDEGALLERI: Hva skjedde i Himmelblå 1

Vil rette opp inntrykket

Selv er Hellum positiv til utfordringen med å spille en outsider:

– Jeg føler et ansvar for å bringe inn en annen side av saken. Publikum har kanskje et dårlig inntrykk av eks-mannen til Marit, men som alle andre har Terje både gode og dårlige side, sier Kyrre Hellum.

I dramaet er Terje den fraværende pappaen som verken holder avtaler eller tar foreldreansvar.

I stedet turnerer han som musiker med bandet sitt, og er mest opptatt av sitt eget liv. Denne gangen har manusforatterne bak Himmelblå latt ham tre inn i dramaet igjen.

Fortsatt et hjerte for Marit?

Himmelblå

Marit, spilt av Line Verndal, reiste til Ylvingen med barna. Her med Robin.

Foto: Liv Ask / NRK / NRK

– Er Terje fortsatt forelsket i Marit?

– Det kan jeg ikke røpe for mye om. Men hun var hans første kjærlighet. Det samme var han for henne, så det er nok et hjerte som banker der et sted. Komplisert er det likevel, sier han lurt.

Lå i hardtrening på saksofon

Hellum har ligget i hardtrening for å kunne fremstå som profesjonell musiker. Terje i Himmelblå spiller i et funk-band, men selv har skuespiller Kyrre Hellum aldri tatt i en saksofon – før han skulle til pers i NRKs dramaserie.

En tidligere elev ved Norges Musikkhøyskole har drillet fingergrep, rytmer og pusteteknikk med Kyrre, og naboene kan også ha lagt merke til det.

– Jeg tok med meg intstumentet hjem, unnskyldte meg overfor naboene, og tro til med pusteteknikk og mindre vakre toner. Til sammen har jeg brukt en god del tid på å lære meg å traktere saksofonen slik at det skal se ut som om jeg kan spille, sier han til NRK.no

Terje Himmelblå 3

En ny mann for Marit? Terje hra kommet på bedre tanker (t.h) og kommer til Ylvingen.

Foto: NRK

Kulturstrøm

  • Countrymusiker Hal Ketchum er død

    Den amerikanske countrymusikeren Hal Ketchum er død, 67 år gammel, melder amerikanske medier. I Norge er han kanskje best kjent for å stå bak låta «Past the Point of Rescue», som Hellbillies laget en norsk versjon av med låta «Ei krasafaren steinbu».