Hopp til innhold

Lindell-suksess mest sett på TV

«Honningfellen» er Unni Lindells mest solgte bok om Cato Isaksen. Gårsdagens premiere på krimserien med samme navn samlet hele 682 000 seere.

Honningfellen

Cato Isaksen må bryne seg på både et mord og en forsvinningssak i 'Honningfellen', som går på NRK1 mandager klokken 21.30.

Foto: Nordisk film

Honningfellen av Unni Lindell

Boken 'Honningfellen' er solgt i over 170 000 eksemplarer.

Foto: Aschehoug

Dette er kjempetall for serien, som mandag kveld tok over stafettpinnen etter «Orkesterfellen». Den forrige Lindell-serien samlet hele 732 000 seere da morderen ble avslørt forrige uke.

Nesten 30 000 flere seere så premieren på «Honningfellen», enn første og andre episode av «Orkestergraven».

Les også: Kohinoor: – Ga hud, hår og sjel for rollen

Nett-TV: Se første episode av «Honningfellen» her!

– Høye forventninger

– Dette er strålende tall. Jeg hadde høye forventninger til serien, og opplevelsen toppet dette, forteller Tone C. Rønning, prosjektsjef for eksterne dramaproduksjoner, til NRK.no.

Hun mener regissør Per Olav Sørensen og filmfotograf Jon Christian Rosenlund sammen har klart å gjøre bestselgeren til en vellykket TV-serie, i samarbeid med gode skuespillere.

Honningfellen

Cato Isaksejn (Reidar Sørensen) med deler av etterforskningsteamet sitt.

Foto: Nordisk Film / NRK

Les også: Lindell-krim vant mandagskvelden

Reidar Sørensen, Kohinoor Nordberg, Anne Marit Jacobsen og Agnes Kittelsen innehar noen av de sentrale rollene i Honningfellen.

Foreløpig siste

Til tross for suksessen, er det derimot usikkert om det blir noen fortsettelse av Lindell-universet på TV-skjermen i fremtiden.

Les også: Unni Lindell dreper Kripos-sjefen

– Vi har ingen planer om å bestille flere Lindell-serier foreløpig. Vi må sørge for både nyskapning og utvikling, så publikum ikke går lei. Men jeg kan love at det er mye annet godt drama for voksne i tiden som kommer, sier Rønning.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)