NRK Meny
Normal

Iron Maiden

Det britiske bandet Iron Maiden ble dannet i 1975 og har fra begynnelsen av 80-åra vært en av de fremste representantene for tungrockgenren.

Bruce Dickinson i Iron Maiden
Foto: Scanpix/AFP

Bandet består av Bruce Dickinson,sang, Adrian Smith, gitar, David Murray, gitar, Steve Harris, bass og sang, og Nicko McBrain, trommer.

Etter 1990 har besetningen skiftet en del, blant annet sluttet Smith i 1990 og Dickinson i 1993, men begge ble med igjen i 1999/2000. Gruppen består nå (2005) av de ovennevnte - samt gitaristen Janick Gers.

Fagdommeren

Andreas Tylden

Fagdommer Andreas Tylden

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Andreas Tylden (28) er sønn av den notoriske platemogulen Audun Tylden og har vokst opp med musikk og lyd rundt seg hele tiden. Han er kjent som vokalist i bandet JR Ewing, som ble oppløst høsten 2006.

Han har vært en hengiven Iron Maiden fan siden han var syv år, da en storebror av en venn viste ham en bootlegkassett fra Thailand. Han er i dag utdannet Art Director og jobber med film og TV

Kandidaten

Marcus Andreas Sellevold Bøe (17) fra Grimstad er lidenskapelig Iron Maiden-fan og har vært det siden han var 7 år! Hvis han går til topps i Kvitt eller dobbelt, er drømmen å følge bandet på turné en hel sommer!

Flere kulturnyheter