Hopp til innhold

Ordkrig om «Michael»

Akon og Will.I.Am har havnet i ordkrig om det nye Michael Jackson-albumet.

Rapperen Akon, her på vei inn på MTV Video Music Awards tidliere i år

Rapperen Akon, her på vei inn på MTV Video Music Awards tidliere i år, ser ikke noe galt i å gi ut den nye Michael Jackson-plata.

Foto: Chris Pizzello / Ap

Will.I.Am

Will.I.Am fra Black Eyed Peas har sagt at det er «respektløst» å gi ut det nye Jackson-albumet.

Foto: STR / Afp
Michael Jackson

I desember kommer det nye Michael Jackson-albumet «Michael» med tidligere ikke utgitte låter.

Foto: Joel Ryan / Ap

Rapperen Akon er fornærmet etter at Black Eyed Peas-stjerne og produsent Will.I.Am kalte utgivelsen av det nye Michael Jackson-albumet for «Respektløs» .

- Ikke noe respektløst

- De som gir ut dette og tjener penger på det – jeg lurer på hvor kalde de egentlig er, sa Will.I.Am blant annet til Entertainment Weekly.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Akon er med på den første offisielle singelen som slippes fra albumet «Jackson» . Han medvirker på låta «Hold my hand» og sier han ikke ser noe galt med å gi ut plata.

- Personlig synes jeg dette er med på å holde arven etter ham i live. Jeg kan ikke se noe respektløst ved dette, sier Akon til avisa The Sun.

Will.I.Am mener på sin side at det er respektløst å gi ut noe som Jackson sjøl ikke har gitt sin tillatelse til og tviler på at popkongen ville ha likt resultatet.

- Michael Jacksons sanger er ferdige når Michael sier de er ferdige. Han var veldig nøye med alle detaljer ved innspillingen når vi jobbet sammen og helt klar på hvordan han ville ha vokalen, sa Will.I.Am.

- Helt uenig

Men Akon er fullstendig uenig.

- Vi laget låter som vi faktisk har samarbeidet om på denne plata. De hadde kommet ut uansett om han var død eller ikke, så jeg tror faktisk at dette er med på å holde arven etter ham i live. At det skal være respektløst å gi dette ut er jeg ærlig talt helt uenig i, sier Akon til avisa.

På det 10-spors albumet «Michael» som kommer 15. desember medvirker også 50 Cent og Lenny Kravtiz.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.