Marokkansk meny:
- Couscous med pinnekjøtt
- Syltet tomat
- Gulrotsalat
Couscous
Med pinnekjøtt.
Du trenger:
1 kg couscous
1/2 kg pinnekjøtt (halal)
1/2 kg gulrøtter
1 løk
1 boks oppskårede tomater
1/2 kg squash
1/2 rettich (eller gresskar)
250 g kålrot
paprikapulver
i dl olivenolje
koriander
Krydder: pepper, safran, koriander, spisskummen, nellik.
Slik gjør du:
Legg couscous i vann i 5 min. (1 del couscous til 1 del vann). Pinnekjøttet legges i vann over natten. Utvannet kjøtt legges i varm olivenolje i en gryte. Ha i hakket løk, krydder, tomater, vann og gulrot (skjær hver gulrot i fire deler). Legg couscousen på fat, abeid inn litt vann og olje. Ha det i en dampgryte med store stykker reddich, squash, kålrot og en bunt koriander. Kjøttgryten og couscousen dampkokes i 1- 2 timer.
Syltet tomat
Du trenger:
1 kg tomater
kanel
sukker
olivenolje til steking
Slik gjør du:
Tomatene skjæres i ca. 1 cm tykke skiver og stekes på svak varme i olje på begge sider. Strø på sukker og kanel under stekingen.
Gulrotsalat
Du trenger:
1 kg gulrøtter
1/2 appelsiner (til juice)
2 dl sitronbrus (Sprite el.l.)
Slik gjør du:
Gulrøttene skrelles og rives på råkostjern i en bolle. Presset appelsinjuice og sitronbrus helles over blandingen, som settes i kjøleskap. Passer både som forrett og dessert.