Oppskrifter fra Pakistan

Noman Mubashir fikk besøk av Lorina Farman, som viste fram noe av det pakistansk kjøkken har å by på.

Lorina Farman og Noman Mubashir
Foto: NRK

Les mer om det pakistanske kjøkken

Se hele program 8

Pakistansk meny:

  • Chicken jalfrezi
  • Nanbrød
  • Raita

Chicken jalfrezi

Chicken Jalfrezi
Foto: NRK

Kylling med fres i.

Du trenger:

kyllingfileter
olivenolje
2 løk
2 paprika (rød og grønn)
1 grønn chili
fersk hvitløk og ingefær etter smak
½ boks hermetiske tomater
½ pose shaan jalfrezi kryddermiks

Slik gjør du:

Støt hvitløk, ingefær og grønn chili i en morter (evt. stavmikser). Skjær kyllingefiletene, løk og paprika i strimler eller terninger. Mariner kjøttet i olivenolje og krydderblandingen fra pose. Ha i det ferske krydderet og bland alt godt sammen. La ligge i minst 30 min.

Stek filetene i en dyp panne eller gryte og tilsett tomater. Rett før servering blander du inn løk og paprika. Serveres med ris og nanbrød.

Nanbrød

Du trenger:

500 gr. mel
1 – 1½ dl melk
1 pk gjær eller 1 pose tørrgjær
2 egg
½ boks naturell yoghurt
2 dl olivenolje
salt
sukker

Slik gjør du:

Egg og melk piskes, gjær tilsettes. Bland i mel. Tilsett deretter yoghurt og olivenolje. Deigen heves i ca. 1,5 time. Eltes deretter ut til et langt brød, spe på med mer mel, siden denne deigen er veldig luftig og bløt. Trill runde boller. Deretter lager man dråpeformede brød. Pensles med yoghurt. Stekes på plate i 220 grader i ca. 15 min.

Raita

Pakistansk/indisk yoghurt.

Du trenger:

1 beger naturell yoghurt
1 kokt potet i små terninger
2 ss kikerter
1 klype malt spisskummen
litt agurk i småbiter
grillkrydder etter smak

Slik gjør du:

Bland alt sammen og server i en bolle.

Vel bekomme!