Pakistansk meny:
- Chicken jalfrezi
- Nanbrød
- Raita
Chicken jalfrezi
Kylling med fres i.
Du trenger:
kyllingfileter
olivenolje
2 løk
2 paprika (rød og grønn)
1 grønn chili
fersk hvitløk og ingefær etter smak
½ boks hermetiske tomater
½ pose shaan jalfrezi kryddermiks
Slik gjør du:
Støt hvitløk, ingefær og grønn chili i en morter (evt. stavmikser). Skjær kyllingefiletene, løk og paprika i strimler eller terninger. Mariner kjøttet i olivenolje og krydderblandingen fra pose. Ha i det ferske krydderet og bland alt godt sammen. La ligge i minst 30 min.
Stek filetene i en dyp panne eller gryte og tilsett tomater. Rett før servering blander du inn løk og paprika. Serveres med ris og nanbrød.
Nanbrød
Du trenger:
500 gr. mel
1 – 1½ dl melk
1 pk gjær eller 1 pose tørrgjær
2 egg
½ boks naturell yoghurt
2 dl olivenolje
salt
sukker
Slik gjør du:
Egg og melk piskes, gjær tilsettes. Bland i mel. Tilsett deretter yoghurt og olivenolje. Deigen heves i ca. 1,5 time. Eltes deretter ut til et langt brød, spe på med mer mel, siden denne deigen er veldig luftig og bløt. Trill runde boller. Deretter lager man dråpeformede brød. Pensles med yoghurt. Stekes på plate i 220 grader i ca. 15 min.
Raita
Pakistansk/indisk yoghurt.
Du trenger:
1 beger naturell yoghurt
1 kokt potet i små terninger
2 ss kikerter
1 klype malt spisskummen
litt agurk i småbiter
grillkrydder etter smak
Slik gjør du:
Bland alt sammen og server i en bolle.
Vel bekomme!