Hopp til innhold

Oftebro klar for Broen 2

Kon-Tiki-aktuelle Jakob Oftebro er klar for en rolle i sesong to av den dansk/svenske TV-serien Broen.

Jakob Oftebro

Jakob Oftebro (26) er klar for en sentral rolle i sesong to av den dansk/svenske suksesserien Broen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Aftenposten skriver at den 26 år gamle nordmannen blir en av gjennomgangsfigurene i sesong to av Broen, som er klar for TV-skjermene neste år.

Oftebro har bodd i lengre tid i København, og snakker dansk flytende. I Broen 2 skal han spille rollen som en dansk aktivist, som blir en av gjennomgangsfigurene i serien. Innspillingen starter om noen uker.

Større roller

Jakob Oftebro som Torstein Raaby i Kon Tiki-filmen

Jakob Oftebro er kinoaktuell som Torstein Raaby i filmen om Kon-Tiki-ekspedisjonen.

Foto: Carl Christian Raabe / Nordisk Film Distribusjon AS

– Det er selvsagt anvendelig for meg som skuespiller å ha to språk å jobbe med. Det øker jo helt klart arbeidsmarkedet og mulighetene. Det er kjempestort å få denne rollen i Broen 2, og forhåpentligvis kan den åpne dører til enda større roller i Danmark, sier han til Aftenposten.

Oftebro, som for tiden er kinoaktuell som radiotelegrafisten Torstein Raaby i Kon-Tiki, fikk rollen etter å ha møtt opp på audition. Han er også kjent for sin rolle som en ung Jonas Wergeland i NRK1-serien «Erobreren».

Internasjonal suksess

I sesong 1 hadde danske Kim Bodnia og svenske Sofia Helin hovedrollene som Martin Rohde og Saga Norén. Sammen rullet de to etterforskerne opp mysteriet bak to kroppsdeler som på grotesk vis ble plassert midt på Øresund-broen mellom København og Malmø.

Serien hadde cirka 600.000 seere i snitt da den ble vist på NRK 1 sist vinter, og var også populær i Sverige, Danmark og Storbritannia.

Broen har vært en stor internasjonal suksess, og det skal lages egne versjoner av serien både i USA og i England/Frankrike. I sistnevnte versjon har det blitt vurdert å gjøre «Broen» om til «The Tunnel» og at kroppsdelene blir funnet midt i den 50 kilometer lange tunnelen under den engelske kanal.

Broen – Saga og Martin

Danske Kim Bodnia og svenske Sofia Helin har hovedrollene som Martin Rohde og Saga Norén.

Foto: Olof Johnson

Kulturstrøm

  • «Motståndaren» blir svensk Oscar-kandidat

    Filmen om en bekymret, iransk bryter er Sveriges Oscar-kandidat.

    – Det er litt uvirkelig, sier regissør av «Motståndaren», Milad Alami til TT om at den svenske Oscar-komiteen valgte hans film foran blant annet Lukas Moodysons «Tilsammans 99».

    Allerede er hans film valgt ut som svensk kandidat til Nordisk råds filmpris, som deles ut i oktober.