NRK Meny
Normal

Lager Instagram-kunst av «Skam»

Su Jeong Cha er kanskje det en kan kalle «blodfan», hun reiste nemlig fra Sør-Korea til Norge for å besøke innspillingsstedene i «Skam». Bildene hun tok var ikke helt som alle andres.

Skam fan Korea

Cha har tatt 27 slike bilder. Nummer 16 er tatt foran en kafé hvor karakterene Even og Isak møtes i serien.

Foto: Su Jeong Cha / Privat

På mange av innspillingsstedene tok hun et bilde av et bilde fra serien, og postet det på bildedelingstjenesten Instagram.

Su Jeong Cha forteller at det er mange «Skam»-fans i Sør-Korea og at hun fikk høre om kultserien fra en venn i hjemlandet.

– Det var et sjokk for meg å bli introdusert for serien. Jeg hadde aldri hørt noe om norsk kultur, spesielt ikke ungdomskultur. Først var jeg bare interessert, men nå elsker jeg beskjeden serien prøver å formidle: at «livet er nå».

Sør-Koreaneren forteller at hun og en venn reiste på ferie til Norge utelukkende på grunn av den populære ungdomsserien.

Laster Instagram-innhold

Selfie med Isak

På turen har Cha rukket innom mange forskjellige innspillingssteder. Alt fra Hartvig Nissens skole, til hotellet karakterene Even og Isak besøker mot slutten av tredje sesong.

– Hvem er din favorittkarakter i serien?

– Det var et vanskelig spørsmål. Jeg elsker alle karakterene, men kanskje Isak. Først av alt så er han kjekk, for det andre så liker jeg måten han elsker Even på.

Et av høydepunktene fra turen var derfor å få «selfier» med Tarjei Sandvik Moe og Henrik Holm, som spiller Isak og Even.

– Jeg vil definitivt tilbake til Norge, jeg savner det allerede, forteller hun.

Skam fan Tarjei Sandvik Moe

– Jeg dro til skolen etter skoletid fordi jeg vet at de liker privatliv, men så møtte jeg på han likevel, forteller Cha om møtet med Tarjei Sandvik Moe.

Foto: Su Jeong Cha / Privat

Ikke første gang

Allerede i 2015 ble lignende bilder postet på Instagram.

Da Netflix-serien «Orange Is the New Black» vår på sitt mest populære, brøt en fan seg inn i fengselet hvor serien spilles inn, for å gjøre nettopp dette, skriver nettstedet Mashable.

Det ble imidlertid oppdaget av produksjonsselskapet Lionsgate og Samantha Gardella fikk en skriftlig advarsel om at det var ulovlig overtredelse av eiendom, og at hun måtte følge skiltene på stedet heretter.

oitnb

Samantha Gardella brøt seg inn i fengselet hvor «Orange Is the New Black» spilles inn.

Foto: Samantha Gardella

MANDAG 13:28

Klokka 13.28 i dag kommer det første klippet fra sesong 4 av den enormt populære NRK-serien.

Denne gang er det karakteren Sana, spilt av Iman Meskini, som er hovedperson.

Ettersom livet til Sana utenfor skolen og vennene har vært ganske hemmelighetsfullt, er det mange fans som gleder seg til å bli bedre kjent med karakteren.

– Jeg er så spent! Sana er min favoritt i jentegjengen. Jeg håper vi får vite mer om henne og spesielt religionen. Jeg er så trist for at dette er den siste sesongen, avslutter Cha.

Serieskaper og regissør Julie Andem har tidligere fortalt at hun gir seg etter denne sesongen.

– Selv om jeg vet at en del kanskje blir opprørt og triste der ute, er jeg helt sikker på at det er en riktig beslutning, skriver Andem i et innlegg på Instagram.

Sana

Sesong 4 handler om karakteren Sana.

Foto: NRK

Kulturstrøm

 • Freder den amerikanske ambassaden

  Riksantikvaren besluttet onsdag å frede den trekantede bygningen i Oslo sentrum som tidligere var USAs ambassade. Den regnes for å være et sentralt verk av den verdenskjente finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen, opplyser Riksantikvaren i en pressemelding.

  Den amerikanske ambassade
  Foto: norway.usembassy.gov
 • – Jobbet med Beyoncé og Jay-Z

  Den norske produsenten, artisten og låtskriveren Fredrik William Ball, bedre kjent som Fred Ball, forteller at han har bidratt til tre av låtene på det nye albumet til Beyoncé Knowles og Jay-Z. Paret slapp albummet lørdag, og fredrikstadmannen Ball melder på sin instagramkonto at han klyper seg i armen over at han har jobbet med de to. Ball ga ut soloalbummet Pleasure i 2003 og har senere jobbet både med egen musikk og produsert for blant andre Bertine Zetlitz, Brett Anderson, Jarle Bernhoft, KT Tunstall og Sophie Ellis-Bextor.

  Laster Instagram-innhold
 • Michael Jackson på Broadway

  En musikal inspirert av livet til Michael Jackson og med sanger fra hans rikholdige katalog åpner på Broadway i 2020. Musikalens handling skal føres i pennen av Lynn Nottage, kjent for å skildre marginaliserte mennesker. Nå gyver hun løs på Michael Jacksons liv, sammen med regissøren og koreografen Christopher Wheeldon. (NTB)

  Michael Jackson
  Foto: Nyhetsspiller

Flere kulturnyheter