Honningbarna-trommeslager er død

Anders Askildsen Eikås (20) omkom i en bilulykke i natt.

Det går fram av en pressemelding sendt ut av bandets manager.

Politiet fikk inn meldingen om en trafikkulykke i Langeneskleiva 01.24 natt til tirsdag. Lensmann Terje Pedersen i Søgne og Sogndalen sier at politiet kun fant én person i bilen.

Konserter avlyst

– Honningbarna er en nært sammensveiset vennegjeng, og bandet er selvsagt ekstremt berørt av det som har skjedd. Våre tanker går til Anders' familie i denne stund, sier manager Louis Holbrook.

Anders Askildsen Eikås

Anders Askildsen Eikås ble bare 20 år gammel.

Foto: Leif Dalen / NRK

Bandets konserter de nærmeste fjorten dager i Kristiansand, Stockholm og Bergen i februar er avlyst som følge av dødsfallet.

– Det er for tidlig å si hva som skjer med bandet, men de nærmeste opptredener bortfaller inntil de har blitt enige om veien videre. Jeg sier ifra når en avgjørelse er truffet, sier Holbrook.

Vant Spellemann

Honningbarna blir sett på som et av norsk musikklivs største talenter. Bandet vant tidligere i år Spellemannprisen i kategorien beste rock for albumet «La alarmane gå».

– De er et band som kom inn i norsk rock med en forfriskende ungdommelig iver og med noen fengende låter som umiddelbart satte dem på kartet. De fikk Spellemann og det så ut som alt gikk i riktig retning, sier Lydverket-programleder Asbjørn Slettemark.

– Det er utrolig trist. Jeg ble skikkelig lei meg da jeg leste det på morgenkvisten i dag. Vi har hatt dem på besøk i Lydverket. Det er sjelden vi har hatt en så ung, ivrig og entusiastisk gjeng i studio, fortsetter han.

Send en siste hilsen til Eikås på Urørts nettsider.

LES OGSÅ:

Se Honningbarna spille «Til ungdommen» i Lydverket fra april 2011:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • Kinopremiere på del Toro-film

    Fredag er det kinopremiere på den meksikanske regissøren Guillermo del Toros siste spillefilm, «Nightmare Alley». «Kunne ha vært helt fantastisk med en strammere historie» mener Birger Vestmo i Filmpolitiet. Terningkast 4.

    Lilith (Cate Blanchett) og Stanton (Bradley Cooper) i filmen «Nightmare Alley». Hun står bak ham, iført sort drakt, han iført brunn dress, i bakgrunnen ser vi ut på et snødekt landskap
    Foto: © 2021 20th Century Studios All Rights Reserved