Honningbarna-trommeslager er død

Anders Askildsen Eikås (20) omkom i en bilulykke i natt.

Det går fram av en pressemelding sendt ut av bandets manager.

Politiet fikk inn meldingen om en trafikkulykke i Langeneskleiva 01.24 natt til tirsdag. Lensmann Terje Pedersen i Søgne og Sogndalen sier at politiet kun fant én person i bilen.

Konserter avlyst

– Honningbarna er en nært sammensveiset vennegjeng, og bandet er selvsagt ekstremt berørt av det som har skjedd. Våre tanker går til Anders' familie i denne stund, sier manager Louis Holbrook.

Anders Askildsen Eikås

Anders Askildsen Eikås ble bare 20 år gammel.

Foto: Leif Dalen / NRK

Bandets konserter de nærmeste fjorten dager i Kristiansand, Stockholm og Bergen i februar er avlyst som følge av dødsfallet.

– Det er for tidlig å si hva som skjer med bandet, men de nærmeste opptredener bortfaller inntil de har blitt enige om veien videre. Jeg sier ifra når en avgjørelse er truffet, sier Holbrook.

Vant Spellemann

Honningbarna blir sett på som et av norsk musikklivs største talenter. Bandet vant tidligere i år Spellemannprisen i kategorien beste rock for albumet «La alarmane gå».

– De er et band som kom inn i norsk rock med en forfriskende ungdommelig iver og med noen fengende låter som umiddelbart satte dem på kartet. De fikk Spellemann og det så ut som alt gikk i riktig retning, sier Lydverket-programleder Asbjørn Slettemark.

– Det er utrolig trist. Jeg ble skikkelig lei meg da jeg leste det på morgenkvisten i dag. Vi har hatt dem på besøk i Lydverket. Det er sjelden vi har hatt en så ung, ivrig og entusiastisk gjeng i studio, fortsetter han.

Send en siste hilsen til Eikås på Urørts nettsider.

LES OGSÅ:

Se Honningbarna spille «Til ungdommen» i Lydverket fra april 2011:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • Dyvik Husby begraves 9. desember

  Hans-Erik Dyvik Husby begraves i Lillestrøm kirke på torsdag i neste uke. Husby døde 19. november, 49 år gammel.

  Seremonien foregår i Lillestrøm kirke 9. desember fra klokken 12, skriver Jølstad begravelsesbyrå i en pressemelding.

 • Vil ikke begrense NRK digitalt

  NRKs digitale tilbud påvirker ikke konkurransen til andre medier negativt, mener Medietilsynet, som ikke anbefaler digitale begrensninger for rikskringkasteren.

  Det kommer fram i Medietilsynets utredning om NRK, som de mandag overleverte til Kulturdepartementet.

  – Vår utredning viser også at NRKs digitale tilbud i nyhets- og aktualitetsmarkedet per i dag ikke påvirker konkurransen eller publikumstilbudet negativt, og da ser vi heller ingen grunn til å pålegge NRK digitale begrensninger, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

  Rapporten konkluderer med at konkurransepresset fra NRK overfor nasjonale medier har økt noe siden forrige analyse i 2018, og at NRK nå har byttet plass med Dagbladet som VGs nærmeste konkurrent.

  (NTB)