– Beste siden Wannskrækk

Kritikerkorpset er i ekstase etter Honningbarnas opptredener i helgen. – Har vært en utrolig helg, sier vokalisten i bandet.

Urørt-vinnerne Honningbarna

Edvard Valberg (foran) og resten av Honningbarna ser ut til å ha kurs mot musikkhimmelen.

Foto: André Løyning

De unge punkrockerne i Honningbarna har i helgen rocket på Rockefeller i forbindelse med Bylarm.

Ekstatiske anmeldere

Edvard Valberg og kompisene har regelrett spilt skjorta av publikum og kritikere.

Aftenpostens anmelder er ikke snauere enn at han utroper Honningbarna til det beste norske bandet siden Wannskrækk, og gir bandet 6 på terningen.

For den oppvoksende generasjonen så har Wannskrækk senere blitt til DumDum Boys.

Adresseavisen stemmer i, og mener at "Bylarm-gjennombruddet 2011 tilhører Honningbarna". Også her får opptredenen full score på terningen.

"Bylarms desidert største kick for meg var denne herlige ungdomsgjengen fra Kristiansand." Det skriver Dagbladets anmelder, som gir de unge rockerne 5 prikker på terningen.

Det gjør også NRKs egen anmelder, som spår at "2011 ser ut til å bli eit surrealistisk år for Honningbarna".

Over alt hvor man ser er det nærmest skamløs ros å se.

Honningbarna - vinner av Urørt 2011.

Honningbarna vant Urørt 2011.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK

– En utrolig helg

– Det er helt utrolig hvordan denne helga har gått i forhold til hva vi kunne tenke oss til på forhånd, sier frontfigur Edvard Valberg i bandet.

– Vi har vært temmelig nervøse foran denne spillejobben. Vi har følt at vi har hatt veldig mye hype rundt oss rundt Bylarm-spillejobbene. Men når vi kom på scena og gjorde greia vår, så forsvant dette med en gang, sier 17-åringen, som ikke klager på å bli sammenlignet med Wannskrækk.

– Det er helt fantastisk å bli nevnt sammen med Wannskrækk, som er en av legendene innen punken i Norge, sier Valberg.

DumDum Boys på Bergenfest 2006

– Legender: Det er stort å bli sammenlignet med Wannskrækk/DumDum Boys, sier Edvard Valberg. På bildet vokalist Prepple Houmb i DumDum Boys. (Arkivfoto)

Foto: Gansmo, Arne Kristian / Arne Kristian Gansmo, NRK

Stor hype

Med suksess på scenen, kommer det også flere henvendelser fra platebransjen, men det gjelder å holde fokus, mener Valberg.

– Vi har en flott manager som skjermer oss litt fra dette, slik at vi kan fokusere på det vi er der for - å spille å gjøre greia vår, sier den ydmyke 17-åringen.

Satser på musikk - og skole

Innimellom spillejobbene blir det også tid til skolearbeid for videregåendeelevene, skal vi tro den fremadstormende musikeren.

Selv om det er tungt å sette seg ned med skolebøkene når de energiske konsertene er over, klages det ikke.

– Det er tungt, men vi ville jo ikke byttet om på det. Vi har rektor veldig i ryggen når det gjelder dette. Vi får tatt prøver i ettertid, adskilt fra klassen, sier Valberg.

– Vi er veldig fokusert på å få oss en ordentlig utdannelse. Det blir musikkutdannelse på de fleste av oss, men samtidig skal vi holde på med det vi holder på med nå, lover han.