Georg Benjamin Pedersen

Georg er ubeskjedent klar for å vinne Springsteen-duellen og deretter gå helt til topps!

Georg Benjamin Pedersen
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Georg Benjamin Pedersen er en 42 år gammel lektor fra Vardø, og en stor fan av Bruce Springsteen.

Det var lillebroren som fikk ham interessert, og "Born in the USA" er favorittplata hans. Georg har vært på utallige konserter med Springsteen, siste gang nå i juli.

Foruten musikkinteressen liker han å se på fotball, aller helst Bodø/Glimt eller Tottenham.

Bruce Springsteen

Selveste Sjefen!

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Georgs emne

Bruce Springsteen er en rockeartist fra New Jersey. Han har holdt på siden midten av 70-tallet, og er fortsatt populær, også i Norge. Bruce "the Boss" Springsteen har vunnet 18 Grammy-priser, og har solgt over 50 millioner album. Han har vunnet Oscar for tittelmelodien til filmen "Streets of Philadelphia", og er blitt valgt inn i Rock’n Roll Hall of Fame.

Georg møter Ivar Noer til Kvitt eller dobbelt-duell.

Kulturstrøm

 • Første skeive Pixar-figur

  Den komande filmen «Fremad» vil vere den første animerte Disney-Pixar-filmen med ein opent homofil figur, meldar Disney. Det er politikvinna Spector som sjølv snakkar om sin kvinnelege kjærast i filmen.

  Officer Specter fra Disney-Pixar-filmen «Fremad»
  Foto: Disney
 • Erling Sandmo er død

  Historikeren, forfatteren og musikkanmelderen Erling Sandmo (56) døde brått fredag, på skitur. Han var nylig ansatt som leder for Nasjonalblibliotekets nye kartsenter, og har gitt ut flere bøker, sist om sjømonstre i kart og litteratur. Han er også kjent som programleder i NRK P2s musikkprogram På sporet.

  Professor Erling Sandmo i Kartsenteret ved Nasjonalbiblioteket
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • For drøy for Frp-politiker

  Frp-stortingsrepresentant syns det er hårreisende at det offentlige støtter kunstnere som bruker kjønnsorganer, kroppsvæsker eller avføring i kunsten. Kulturminister Abid Raja mener at det blir helt feil at politikere skal gå inn og bestemme hvem som skal få støtte til kunst.