Georg Benjamin Pedersen

Georg er ubeskjedent klar for å vinne Springsteen-duellen og deretter gå helt til topps!

Georg Benjamin Pedersen
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Georg Benjamin Pedersen er en 42 år gammel lektor fra Vardø, og en stor fan av Bruce Springsteen.

Det var lillebroren som fikk ham interessert, og "Born in the USA" er favorittplata hans. Georg har vært på utallige konserter med Springsteen, siste gang nå i juli.

Foruten musikkinteressen liker han å se på fotball, aller helst Bodø/Glimt eller Tottenham.

Bruce Springsteen

Selveste Sjefen!

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Georgs emne

Bruce Springsteen er en rockeartist fra New Jersey. Han har holdt på siden midten av 70-tallet, og er fortsatt populær, også i Norge. Bruce "the Boss" Springsteen har vunnet 18 Grammy-priser, og har solgt over 50 millioner album. Han har vunnet Oscar for tittelmelodien til filmen "Streets of Philadelphia", og er blitt valgt inn i Rock’n Roll Hall of Fame.

Georg møter Ivar Noer til Kvitt eller dobbelt-duell.

Kulturstrøm

 • Sp vil ha Bøhler i NRK-råd

  Senterpartiet har innstilt tidligere Ap-topp Jan Bøhler som nytt medlem i Kringkastingsrådet, melder Aftenposten. Sp har innstilt tre kandidater: Tidligere statssekretær Morten Søberg og tidligere Karasjok-ordfører Anne Toril Eriksen Balto, i tillegg til Bøhler.

 • CNN suspenderer Chris Cuomo

  CNN-profilen Chris Cuomo er suspendert fra TV-stasjonen etter avsløring om rollen han spilte i å forsvare broren Andrew Cuomo mot anklager om seksuell trakassering. CNN sier at dokumenter viser at han var mer involvert i håndteringen av skandalen rundt broren som da var guvernør i delstaten, enn det CNN kjente til.

  – Derfor har vi suspendert Chris på ubestemt tid i påvente av ytterligere evaluering, heter det i en uttalelse. Chris Cuomos program «Cuomo Prime Time» er et av CNNs mest populære.

  I august måtte Andrew, som da hadde sittet som guvernør i ti år, gå av på grunn av en rekke anklager om seksuell trakassering.

  Mandag skrev The New York Times at tusenvis av sider med nye bevis og vitneforklaringer viser hvordan Andrew Cuomo stolte på en gruppe allierte, blant dem broren, for å legge strategier for hvordan han skulle avlede og overleve de mange anklagene.

  Chris Cuomo tilbød seg blant annet å kontakte kilder, inkludert andre journalister, for å finne ut om flere kvinner planla å stå fram offentlig med anklager mot storebroren.

  Andrew og Chris Cuomo
  Foto: AP
 • Josephine Baker i Pantheon

  Den fransk-amerikanske danseren og jazzsangeren Josephine Baker har fått plass i mausoleet i Pantheon i Paris, noe som er blant Frankrikes høyeste æresbevisninger. Baker var medlem av den franske motstandsbevegelsen under andre verdenskrig og er den første svarte kvinnen i Pantheon, melder Reuters.

  Frankrikes president Emmanuel Macron var til stede under seremonien.

  Josephine Baker får plass i mausoleet i Pantheon i Paris
  Foto: SARAH MEYSSONNIER / Reuters