Bruce Springsteen

Den amerikanske rockeartisten fra New Jersey har holdt på siden midten av 70-tallet, og er fortsatt meget populær, også i Norge.

 Bruce Springsteen spillte på Valle Hovin i Oslo mandag kveld.
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Bruce "the Boss" Springsteen har vunnet 18 Grammypriser, og har solgt over 50 millioner album.bare i USA og over 120 millioner på verdensbasis. Han har vunnet Oscar for tittelmelodien til filmen "Streets of Philadelphia", og er blitt valgt inn i Rock’n Roll Hall of Fame.

Morten Ståle Nilsen

Morten Ståle Nilsen - kyndig og myndig fagdommer

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Springsteen holdt to konserter i Norge i juli, for et hengivent og fornøyd publikum.

Les mer om Bruce Springsteen på Wikipedia

Fagdommeren

Morten Ståle Nilsen er musikkjournalist, med bred erfaring fra ulike medier. Han har i flere år vært musikkanmelder i Aftenposten og VG. Han har vært redaktør for bladet Beat, og han har vært dommer i Idol.

Morten var også en av dem som sammen med Kristopher Schau laget radioprogrammet "Et Norge i krig".

Kandidatene

Ivar Noer (41) fra Oslo møter Georg Benjamin Pedersen (42) fra Vardø til Springsteen-duell.

Kulturstrøm

 • Vil ikke begrense NRK digitalt

  NRKs digitale tilbud påvirker ikke konkurransen til andre medier negativt, mener Medietilsynet, som ikke anbefaler digitale begrensninger for rikskringkasteren.

  Det kommer fram i Medietilsynets utredning om NRK, som de mandag overleverte til Kulturdepartementet.

  – Vår utredning viser også at NRKs digitale tilbud i nyhets- og aktualitetsmarkedet per i dag ikke påvirker konkurransen eller publikumstilbudet negativt, og da ser vi heller ingen grunn til å pålegge NRK digitale begrensninger, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

  Rapporten konkluderer med at konkurransepresset fra NRK overfor nasjonale medier har økt noe siden forrige analyse i 2018, og at NRK nå har byttet plass med Dagbladet som VGs nærmeste konkurrent.

  (NTB)

 • Passerer 200.000 i Norge

  Det norske kinobesøket for «Verdens verste menneske» har rundet 200.000. Samtidig er filmen i ferd med å passere det samme antallet solgte kinobilletter i Frankrike. Samtidig spår Los Angeles Times at filmen er en av favorittene til å bli nominert i den gjeveste Oscar-kategorien, som er Beste film.

  Verdens verste menneske
  Foto: Oslo Pictures / SF Studios