Hopp til innhold

«Hodejegerne» -regissør lager Hollywood-thriller

Suksessen med «Hodejegerne» har gjort Morten Tyldum til et hett navn. Nå reiser regissøren til USA, hvor han skal lage en thriller om syvlinger.

Morten tyldum

Morten Tyldum drar til USA for å gjøre sin neste film.

«Hodejegerne» ble årets store kinosuksess i Norge, og trakk over en halv million på kino. Filmen har også gjort det bra i Danmark, og skal vises i flere andre land over nyttår.

Nå har suksessen ført filmens regissør Morten Tyldum til Hollywood, hvor han ifølge filmsiden Screen Daily skal regidebutere med thrilleren «What happened to Monday».

Futuristisk thriller

Filmen er beskrevet som en futuristisk thriller og handler om en søskenflokk med syvlinger i et samfunn der ettbarns-politikken rår, og søsken er forbudt.

Manuset er skrevet av Max Botkin, og var et av bidragene på Black List i 2010. Dette er filmbransjens egen liste over de mest spennende filmmanusene som ikke enda er satt i produksjon,

Filmer som« Juno», «500 Days of Summer» og den kommende «Hunger Games», er manus som har blitt plukket opp fra Black List, og gjort til suksessfulle filmer.

– Fått mange tilbud

Etter visning av «Hodejegerne» i Cannes, signerte Tyldum med et av verdens største agentbyråer som også representerer Clint Eastwood og Quentin Tarantino. Han har tatt seg god tid med å finne frem til sin neste film.

– Jeg har fått mange spennende prosjekter, alt fra remake av «Carrie» til store actionfilmer. Grunnen til at jeg valgte dette er at manuset er unikt, pluss at det tar opp et viktig tema - overbefolkning og hva det vil si å være et komplett menneske, sier en fornøyd Morten Tyldum til VG Nett.

– Det er sci-fi, men det foregår i nær fremtid, og er like mye en «hva ville skjedd om»-historie, sier Tyldum.

«Hodejegerne» USA-debuterer

Hodejegerne-produsent Asle Vatn er ukjent med Tyldums regiplaner i USA, men er ikke overrasket over tilbudet.

– «Hodejegerne» har solgt over 560.000 i Norge og 220.000 i Danmark, så det er tall som vekker oppsikt. Og vi har hele veien fått gode tilbakemeldinger fra våre amerikanske kontakter, så det har vært en del oppmerksomhet rundt filmen, sier han mens han venter på dommen fra verdens viktigste filmmarked.

Magnolia Pictures har kjøpt rettighetene til filmen i USA, og til neste år faller dommen fra det amerikanske publikummet.

– I mars skal filmen på amerikanske kinoer, og vi er veldig spente på hvordan det vil gå, sier han til NRK.no.

Kulturstrøm

  • Gitarlegenden Duane Eddy er død

    Eddy døde av kreft på sykehuset Williamson Health, opplyser kona Deed Abbate, ifølge nyhetsbyrået AP.

    Duane Eddy var født i delstaten New York, men bodde i Arizona da han fikk sitt store gjennombrudd med låten «Rebel-'Rouser» i 1958. Han ble også kjent for blant annet «Because They're Young» og sin versjon av Henry Mancinis «Peter Gunn».

    Eddy betegnes som en av rockehistoriens mest innflytelsesrike instrumentalister og var en stor inspirasjonskilde for artister som George Harrison, Bruce Springsteen og John Fogerty, skriver Guitar World.

    (NTB)

    Duane Eddy under Stagecoach Music Festival i Indio i California i 2014.
    Foto: AP
  • Fausa og Antonsen til scenen sammen

    Atle Antonsen, Trond Fausa og Vidar Magnussen er blant skuespillerne som er klare for komedien «Peter Pan går til helvete» på Chateau Neuf i januar 2025.

    Ifølge en pressemelding blir oppsetningen den første norske versjonen av «Peter Pan Goes Wrong», som er spilt på Broadway og West End tidligere.

    Kim Haugen skal regissere og Bjarte Hjelmeland er produsent, og også Siw Anita Andersen, Nils-Ingar Aadne, Kristine Grændsen, Jan Martin Johnsen, Modou Bah og Tiril Heide-Steen står på rollelisten.

    Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvag på «Oppenheimer»-premiere i London i 2023.
    Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP
  • Forfatteren Paul Auster er død

    Forfatteren Paul Auster er død, 77 år gammel, melder New York Times.

    Den svært produktive forfatteren ble beskrevet som en «litterær superstjerne». Han ble kjent på 1980-tallet med sin postmodernistiske gjenopplivingen av noir-romanen.

    Forfatteren var for nordmenn mest kjent for New York-trilogien, «Moon Palace» og «Brooklyns dårskap». Bøkene kom ut i henholdsvis 1985-1987, 1989 og 2005. Auster skrev også dikt, essays og filmmanus, blant annet.

    Han døde i sitt hjem i Brooklyn, etter komplikasjoner i forbindelse med lungekreft.

    Auster giftet seg i 1981 med norskættede Siri Hustvedt, som også er forfatter. Paret har vært på flere turer til Norge og har også deltatt på Aschehougs hagefest sammen.

     Paul Auster fotografert i 2011. Han har grått hår, gredd tilbake, mørk frakk og skjorte. Han ser bestemt, men vennlig inn i kameraet.
    Foto: BOB STRONG / Reuters