Hopp til innhold

«Alle» elsker Aksel Hennie

Aksel Hennies filmer topper besøkslistene i Oslo. Han har spilt i alle de fire best besøkte, norske filmene siden gjennombruddet med «Buddy» i 2003.

Aksel Hennie i Hodejegerne

Aksel Hennie som hodejeger og kunsttyv Roger Brown i filmatiseringen av romanen «Hodejegerne», skrevet av Jo Nesbø.

Foto: Filmweb

«Hodejegerne» er til nå sett av 68.620 besøkende i Oslo og er dermed kun slått av «Max Manus», «Buddy» og «Uno» som de norske filmene flest har sett i Oslo siden 2003.

– Det er tydelig at Oslopublikummet strømmer til kinoene når Aksel Hennie inntar lerretet. Gode kvalitetsfilmer kombinert med Aksel Hennie er en sikker vinner, sier Christin Berg, programdirektør i Oslo Kino.

Les også: Beste norske åpningshelg siden «Max Manus»

Les også: «Hodejegerne»-produsent kritisk til reklamestunt

Max Manus (Aksel Hennie)

Aksel Hennie som Max Manus i storfilmen fra 2010.

Foto: Foto/Copyright: Filmkameratene AS

Best besøkte film

På kun tre uker er «Hodejegerne» sett av nesten 70.000.

– Dette er formidable tall. I år har «Hodejegerne» det høyeste besøket på kortest tid. Filmen har vært den best besøkte filmen i Oslo tre helger på rad, så den kan komme til å gå forbi både «Buddy» og «Uno», forteller Berg.

Les også: «Hodejegerne» solgt til Nord-Amerika

Les også: Dette mente Filmpolitiet om «Hodejegerne»

«Buddy» ble sett av 103.778 i Oslo, mens «Uno» ble sett av 79.564. Filmene hadde henholdsvis 40.430 og 35.141 besøk etter tre uker på kino i Oslo.

Og det er ikke bare «Hodejegerne» som trekker publikum inn i salene, melder Oslo Kino. Norsk film er inne i en god periode. I helgen var tre av de fire best besøkte filmene norske. «Hodejegerne», «Oslo, 31. august» og «Sønner av Norge» var alle tre godt besøkte.

Over halvparten av de som gikk på kino i helgen valgte å se en norsk film.

Les også: Filmer du kan glede deg til i 2011

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)