Hopp til innhold

Ulrikke Brandstorp: – Er bare veldig glad og stolt

Vinneren av Melodi Grand Prix tror ikke hun hadde hatt en annen følelse av seieren dersom stemmesystemet var i orden.

Ulrikke Brandstorp beskriver seieren som «bursdag, julaften og nyttårsaften og alt på en gang».

– Tror du at du ville sittet med en litt annen følelse om stemmesystemet var i orden. Er det noen som helst bismak?

– Vi fortjente alle å vinne, og jeg er bare veldig glad og stolt. Nå har jeg lyst til å gjøre Norge stolt, så nå skal jeg virkelig kjempe for å få den seieren hjem til Norge, svarer Melodi Grand Prix-vinner Ulrikke Brandstorp.

Likevel legger hun ikke skjul på at det har vært en liten bakke etter seieren, men hun tror at uansett hvem som hadde snudd seg til pressekorpset etter seieren hadde fått de samme spørsmålene.

– Jeg har tatt på meg regnfrakken og står godt i denne stormen. Nå må vi bare rette fokuset mot å prøve å ta seieren i Eurovision-finalen hjem til Norge i mai, sier hun.

Brandstorp slo Kristin Husøy med i underkant av 6000 stemmer lørdag kveld. Seieren beskriver hun som «bursdag, julaften og nyttårsaften og alt på en gang».

– Dette har jeg drømt om hele livet. Jeg klyper og klyper meg selv, men våkner ikke, smiler hun.

Se seiersøyeblikket til Brandstorp:

Vant finalen i sangkonkurransens 60-årsjubileum, og skal representere Norge i den internasjonale konkurransen i Nederland i mai.

Ulrikke Brandstorp ble kåret til den 60. vinneren av Melodi Grand Prix.

Dagene etter seieren har vært preget av diskusjonen rundt stemmekaoset. NRKs stemmesystem knelte, trolig som følge av 38 millioner emojis, forklarte fungerende kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen lørdag kveld.

Mandag skal NRK gå gjennom hva som skjedde da de tekniske problemene som gjorde at folk ikke fikk stemt frem de fire bidragene som skulle gå videre. Det var det en folkejury som avgjorde, uten å ha sett finaleopptredene.

God stemning på bakrommet

Brandstorp sa til Nyhetsmorgen på P2 at artistene fikk beskjed om at plan b ble brukt da ti skulle bli til fire.

– Etter det så er det litt sånn får jeg hit skal du stå, propp i øret og hit og dit, så fra det øyeblikket fikk ikke jeg med meg så mye av det rundt, fortalte hun.

Se opptredenen til Brandstorp:

Ulrikke Brandstorp

Årets Melodi Grand Prix-finale i Trondheim Spektrum

Hun fokuserte da på opptredenen og prestasjonen, og de to neste rundene var det publikums stemmer som avgjorde. Men NRK kan foreløpig ikke garantere at alle som ønsket, fikk stemt lørdag kveld.

– Er du sikker på at dette er det riktige resultatet?

– Så lenge NRK sier det så må jeg stole på det, svarte hun.

På bakrommet var det god stemning til tross for stemmekaos, fortalte Brandstorp.

– Det var mye high-fives og alle støttet hverandre. Vi var alle i samme situasjon, sier hun.

Det er omtrent tre måneder til Brandstorp kal representere Norge i den internasjonale finalen i Rotterdam. De neste månedene skal hun bruke på øving, og på å reise ut i Europa.

– Spre musikk, glede og ikke minst «Attention», låten. Være på fan-eventer og prøve å fylle Keiinos sko, sier hun.

Kulturstrøm

 • Arkeologar gjorde fleire interessante funn i Stad

  I samband med utgravingane på Berstad i Stad kommune i vår fann arkeologane båtgraver frå jarnalder, gravrøys frå bronsealder og ei grav frå steinalderen. Det skriv Vestland fylke på sine nettsider.

  – Vi stod å sjakta med gravemaskin då vi såg mørkare konturar i massane. Etter litt finreinsing for hand dukka det opp fleire jarnnaglar. Vi forstod raskt at dette kunne vere noko spesielt, seier arkeolog Ragnhild Egeland Torp.

  Fylkeskommunen har difor gitt løyve til utgravinga. Universitetsmuseet i Bergen tek saka vidare og skal gjennomføre ei arkeologisk utgraving av gravene i haust.

  Dronebilder viser arkeologisk utgraving i Stad kommune, flere jordflekker er gravd opp og avdekket
  Foto: Vestland fylkeskommune
 • Dokumentar om Nerdrum-familien på NRK

  NRK skal lage en tv-serie som følger familien Nerdrum i ett år. Dette er et dokumentarprosjekt og følger virkeligheten slik den utspiller seg rundt kunstneren Odd Nerdrum og hans familie.

  Dokumentarserien dreier seg rundt dem som bor sammen på gården i Stavern og det er NRKs kulturavdeling som følger familien. Serien planlegges publisert høsten 2024.

Flere kulturnyheter