NRK Meny
Normal

Espen Nicolaysen

Espen har gitt seg hen til det meget omfattende emnet 'Verdens geografi', og drømmer om å bruke premien til en drømmetur til Fiji...!

Espen Nicolaysen
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Espen er 27 år, opprinnelig fra Gausdal, nå bosatt i Lillehammer. Når han ikke leser atlas jobber han i et entreprenørfirma.

Han har vært interessert i geografi siden han var liten og lærte om ulike land på skolen. Da var det læreren som var inspirasjonskilden, men han hadde også en kamerat som han pleide å lese i atlas med.

Espen er dessuten interessert i landenes historie, og han er særlig opptatt av Storbritannia. Han har allerede reist litt rundt i noen europeiske og asiatiske land - og drømmereisen går til eksotiske Fiji.

Globus

Stort emne!

Foto: Ill.foto: www.colourbox.no

Espens emne

Emnet 'Verdens geografi' er enormt! Det omfatter alle verdens land, byer, elver, fosser, hav, innsjøer og fjelltopper.

"Geografi er vitenskapen om hvordan jordas ytre ser ut, forklarer hvorfor den ser ut som den gjør, og setter dette i relasjon til hvordan menneskelig aktivitet påvirker og påvirkes av jorda. Ordet geografi kommer fra gresk γη (ge) eller γεια (geia) som betyr 'jord' og 'jordmonn' og γραφειν (grafein), med betydningen 'å skrive' eller 'å beskrive'." - Wikipedia