Hopp til innhold

Durek Verrett: – Jeg er en hybrid av reptil og Andromeda

Prinsesse Märtha Louises kjæreste Durek Verrett sier han ikke er et vanlig menneske, men heller en del av en annen «art». Slottet må ta avstand fra uttalelsene hans, mener konspirasjonsteori-ekspert.

Durek Verrett

Durek Verrett sier han ikke er et vanlig menneske.

Foto: NRK

– Det kan hende du leser dette og er uenig, men les videre før du dømmer.

Slik starter sjaman Durek Verrett et lengre innlegg på sin Instagram-profil.

Der skriver han at han slettes ikke bare er et vanlig menneske, men en blandingsart mellom reptil og Andromeda.

Andromeda er et stjernebilde som blant annet inneholder Andromedagalaksen, ifølge Store norske leksikon. Andromeda var også en prinsesse, ifølge gresk mytologi, som etter hun døde ble plassert blant stjernebildene.

– Jeg har også energiene til de gamle åndene fra den gamle verden, skriver Verrett videre.

Shaman Durek reptil

Slik ser Instagram-innlegget til Verrett ut.

Foto: Skjermdump Instagram, tatt 04.10.21 kl. 09.55

Skal hjelpe mennesker til frigjøring

At verden egentlig styres av reptilmennesker er en teori som har eksistert i en årrekke, og som kanskje best defineres som en konspirasjonsteori.

Reptilene skal være av ypperste maktelite, og ha en finger (eller klo) med i det meste av storpolitikk og økonomi i verden. Britiske David Icke står bak teorien, og han har skrevet rundt 20 bøker om det han mener er ondsinnede øgler.

– Det har blitt fortalt løgner om arten vår som jeg vil adressere, skriver Verrett.

Han skriver at «arten» hans er en klynge av vesener, og at de er kommet til jorden for å skape strukturer som hjelper mennesker til frigjøring.

– Vi røsker opp i alt som faktisk begrenser eller holder mennesker igjen fra frigjøring, skriver han om sine «medmennesker».

Skjeggagam

Et menneske holder opp en skjeggagam-øgle, men ifølge sjaman Durek er det i realiteten reptiler som holder oppe menneskeheten.

Foto: Sara Vilde Solås/NRK

Inspirert av konspirasjons-idol

Medieviter og forfatter John Færseth har skrevet flere bøker om konspirasjonsteorier. Han sier Durek Verretts innlegg minner om konspirasjonene til David Icke.

– Det som er den store forskjellen er at for Durek ser disse øglene ut til å være vennligsinnede, mens det er de ikke for Icke.

Icke hevder blant annet at de fleste mektige familier, inkludert hele den britiske kongefamilien, består av hybrider mellom mennesker og øgler.

Han har også blitt beskyldt for antisemittisme av folk som mener «øglene» er et kodeord for jøder.

John Færseth, forfatter

John Færseth, forfatter og medieviter, lurer på om det blir et oppgjør mellom Durek Verrett og David Icke i tiden som kommer.

Foto: Eskil Wie Furunes / NRK

– Det ser ut til at Durek har hørt om Icke, men at han gir teoriene et positivt spinn ved å si at de er her for å hjelpe menneskene. Det er jo litt «artig», i mangel av bedre ord, sier Færseth.

Bekymret for 5G-teori

Durek Verrett skriver også at det finnes en motpart til hans folk. Også de skal befinne seg her på jorda.

De definerer han som «De gråe».

– De har tatt folk bort fra planeten for å lære om våre svakheter, og hvordan frekvenser beveger seg gjennom oss. De har lært hvordan forstyrre våre frekvenser gjennom å sende bestemte frekvenser, som 5G og alle disse tingene som blir satt inn, skriver Verrett.

5G er den nyeste og raskeste generasjonen mobilnett, som nå er i ferd med å bli rullet ut over hele Norge. Flere frykter blant annet at strålingen fra de nye mastene kan føre til skader på immunsystemet, noe forskere har avvist.

Færseth mener det er langt skumlere at Verrett har kastet seg på 5G-konspirasjonsteorien.

– Den ser vi har fått mange stygge konsekvenser i Storbritannia, der folk gjør hærverk på 5G-mastene og har angrepet og skadet montørene, sier han.

John Færseth observerer demonstrasjonen på Stortinget 1. mai 2021

John Færseth observerte koronademonstrasjonene i Oslo i mai.

Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Han legger til at 5G-temaet er en gjenganger blant koronafornektere også, blant annet i demonstrasjonene i Oslo.

Men han er ikke overrasket over innlegget til Verrett.

– Nei, overhodet ikke, sier Færseth, som viser til Verretts kontroversielle påstander om at han har kurert kreft og at han kan forutse terrorhandlinger.

Mener Slottet må ta avstand

Til TV 2 har Verrett i senere tid avkreftet at han har kurert kreft, og sier at han ble feilsitert. Det han mente var at han kunne «hjelpe kreft».

– Durek er sannsynligvis ute etter å få seg litt oppmerksomhet. Det hadde vært ganske morsomt hvis han ikke hadde kastet seg på det med 5G, som ikke er så veldig morsomt lenger etter at det ble en del av korona-konspirasjonene. Det er faktisk ganske alvorlig, sier Færseth.

Nå mener han Slottet må ta avstand fra uttalelsene til Verrett.

– Det med 5G er faktisk såpass alvorlig at det hadde vært fint om Märtha eller Slottet kunne sagt fra at de ikke stilte seg bak dette, ettersom Durek er et assosiert medlem av kongefamilien.

Slottet vil ikke kommentere Durek Verretts utsagn overfor NRK. Prinsesse Märtha Louises sekretær, Carina Scheele Carlsen, sier de heller ikke ønsker å kommentere saken.

Innlegget på Verrets Instagram-profil ble fjernet onsdag 6. oktober.

Kulturstrøm

  • Bob Newhart (94) er død

    Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

    Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

    Bob Newhart i 2003
    Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB