Hopp til innhold

Disse er klare for «Stjernekamp»-finale

FORNEBU/NRK.no: Med målstreken i sikte måtte Atle Pettersen i kveld se seg slått av Silya Nymoen og Agnete Johnsen, som nå er klare for neste ukes finale i «Stjernekamp».

Atle Pettersen i Stjernekamp, semifinalen

Atle Pettersen mottok stående applaus og ble kåret til dommernes favoritt etter sitt musikalnummer. Det holdt likevel ikke til finaleplass.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Til tross for gode tilbakemeldinger fra dommerne gjennom hele sesongen av «Stjernekamp», var det Atle Pettersen som måtte legge fra seg mikrofonen etter lørdagens semifinale.

– Jeg er overraskende lite skuffet. Jeg synes de som går til finalen virkelig fortjener det, sier Atle Pettersen.

Les også: «Stjernekamp»-øyeblikkene de husker best

Til NRK.no utdyper 24-åringen at han på ingen måte er bitter over å ryke ut så nære finalen.

Jeg går ut med flagget til topps, sier Pettersen, etter å ha mottatt stående applaus for sin tolkning av Jesus i et dramatisk nummer fra musikalen «Jesus Christ Superstar».

Han ønsker å takke alle som har stemt og heiet ham frem gjennom høstens konkurranse, og er fornøyd med at han i det minste har fått oppleve alle musikksjangerne i årets «Stjernekamp».

Lykkelige finalister

På den andre siden av scenen stod to svært lykkelige jenter som nå ser frem til å få fremføre sine egne låter neste lørdag.

– Jeg har gått rundt med en skjelving i kroppen i hele dag, «Stjernekamp» har blitt veldig viktig for meg. Derfor er det utrolig deilig å endelig være i finalen, sier Silya Nymoen til NRK.no.

Samtidig føler hun at alle deltagerne egentlig har vunnet allerede bare ved å være med, men hun gleder seg til å gjennomføre finalesendingen og møte igjen alle de utståtte artistene.

For Agnete Johnsen kom det som et sjokk at hun gikk videre etter kveldens lunke tilbakemeldinger fra dommerne.

– Jeg er utrolig takknemlig for at dere tror på meg, og for alle stemmene jeg har fått. Det betyr veldig mye, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet

Agnete Johnsen i semifinalen Stjernekamp

Agnete Johnsen fremførte 'Et hundeliv' fra barnemusikalen 'Annie'. Låtvalget falt ikke i smak hos dommerne, men TV-seerne likte det de fikk høre og se.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Barndomsdrøm

Før lørdag hadde artistene allerede vært gjennom ti forskjellige musikksjangre. I semifinalen måtte Silya Nymoen, Agnete Johnsen og Atle Pettersen bryne seg på både musikal og singer/songwriter.

– For å bli årets entertainer i Norge, må man som artist strekke seg enda lenger enn man selv trodde var mulig. Det tror jeg ikke du gjorde med denne låten, sa gjestedommer Karin Park etter at Agnete som første artist ut i semifinalen hadde fremført «Rolling in the Deep» av britiske Adele.

Heller ikke på musikalnummeret lot dommerne seg overbegeistre.

– Jeg synes du er litt for stor jente til å synge «Annie». Det er litt vanskelig å tro på den 11 år gamle jenta du skal forestille, sa sjangerekspert og gjestedommer Heidi Gjermundsen Broch.

For Agnete Johnsen var det imidlertid en barndomsdrøm som gikk i oppfyllelse.

– Bedre sent enn aldri, mente 19-åringen.

Les også: – Kan bli like stor som Madonna

Manglet «noe»

Atle Pettersens første semifinalenummer var Joni Mitchells «Big Yellow Taxi» fra 1970. Den gikk ikke helt hjem hos dommerne.

– Du er god på alle de store tingene, som opera, storband, rock og latino. Men her manglet det noe. Du må rett og slett «finne deg sjæl», mente dommer Mona B. Riise.

Øyvind «Vinnie» Sauvik måtte si seg enig.

– Du er flink til å øve, men det er ikke lett å øve på følelser. Jeg får dessverre litt pianobar-følelse, måtte han medgi.

Les også: Stjernekamp-Atle har oddsen imot seg

På musikalnummeret måtte imidlertid dommerne bite i seg alle sine tidligere uttalelser om Atle Pettersens manglende følelser.

– Dette var helt brutalt! Du får det ikke mer dramatisk enn dette, og det formidlet du helt fantastisk, uttalte en begeistret Mona B. Riise med unison støtte fra de øvrige dommerne.

Artikkelen fortsetter under bildet

Stjernekamp Kåre Magnus Bergh

Programleder Kåre Magnus Bergh delte ut lommetørklær etter Silyas fremføring av Bob Dylan-klassikeren «Make You Feel My Love».

Foto: Julia Naglestad/NRK
Silya Nymoen i semifinalen av Stjernekamp

Seerne fikk se en uvanlig nedtonet Silya fremføre Bob Dylans «Make You Feel My Love».

Foto: Julia Naglestad/NRK

Tåreperser fra Silya

Programleder Kåre Magnus Bergh måtte forsyne både dommerne og publikum med lommetørklær etter Silya Nymoens følelsesladde fremføring av Bob Dylans «Make You Feel My Love». Også artisten selv trengte noen sekunder på å hente seg inn igjen etter opptredenen.

– Jeg skjønner ikke hva som har skjedd. I New York er jeg vant til å jobbe hardt og være tøff, så kommer jeg hit til Norge og går rundt og griner. Det er helt fantastisk, uttalte Silya.

Les også: Rekordmange så Helene Bøksle ryke

Dommerne var enstemmig enige om at 35-åringen var den av deltagerne som gjorde det best i sjangeren singer/songwriter, og Vinnie mente Silya «leverte formidlingskunst i verdensklasse».

Også etter musikalnummeret opprettholdt dommerne sin lovprising av den New York-baserte artisten.

– Du er helt rå! Nå må bare publikum fortsette å stemme på deg slik at du går hele veien til finalen.

Det var en oppfordring «Stjernekamp»-seerne valgte å følge.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)