Hopp til innhold

Stjernekamp-Atle har oddsen imot seg

Forrige sesong av «Stjernekamp» endte med to kvinnelige artister i finalen. Også i år har gutta møtt tøff motstand, men Atle Pettersen har på ingen måte gitt opp troen på finaleplass.

De fire resterende «Stjernekamp»-artistene er i full gang med sceneøvelsene på kveldens fellesnummer når NRK.no møter dem. Det er ikke mindre enn Village Peoples diskoklassiker «YMCA» som skal åpne showet, og ytterst på venstre flanke finner vi Atle Pettersen (24). Siste hane igjen i kurven.

– Jeg føler jo at jeg har oddsen imot meg, i alle fall statistisk sett. Men man vet jo aldri, det er forhåpentligvis ikke statistikken publikum stemmer etter, sier 24-åringen til NRK.no.

Les også: Rekordmange så Helene Bøksle ryke

Nett-TV: Se Stjernekamp i Nett-TV

Mer oppmerksomhet

Stjernekamp: Silya og Atle

Silya Nymoen og Atle Pettersen synger duett i lørdagens Stjernekamp.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Til guttas forsvar var det en kjønnsmessig skjevfordeling allerede fra starten av årets sesong, ettersom det var seks kvinnelige og fire mannlige artister i startoppsettet. Men så har jo heller ikke «Stjernekamp» handlet om kampen mellom kjønnene.

At det blir mer oppmerksomhet fra damene når man er alene igjen, er det imidlertid ikke til å legge skjul på.

– Det er masse kjærlighet her! Vi må passe litt på ham, Atle er jo gutten vår, sier Silya Nymoen mens hun gir Pettersen et lekent klaps på rumpa.

Les også: Helene Bøksle ute av Stjernekamp

– Har du et ess i ermet for å få seerne til å stemme deg videre i kveld?

– Jeg kommer til å kjøre «baris»-kortet under «YMCA» (bar overkropp, journ.anm.). Men jeg er i grunn litt usikker på hvilken målgruppe jeg egentlig treffer da, sier Atle spøkefullt.

Aldri trygg

I kveld er det disko og duetter som står på menyen. Etter å ha vrikket fra seg i hver sin diskolåt, skal Silya Nymoen og Atle Pettersen fremføre duetten «4 Minutes» (Madonna/Justin Timberlake), mens Eli Kristin Hansveen og Agnete Johnsen skal synge «Just give me a reason» (Pink/Nate Ruess).

Les også: Vidar Johnsen ute av Stjernekamp

Ingen av de fire gjenværende artistene legger skjul på at nervene virkelig begynner å gjøre seg gjeldende nå som de nærmer seg finalen. Hvem som helst kan havne på bunnen av resultatlisten. Silya Nymoen, som har vært dommernes favoritt gjennom hele konkurransen, har vært nær ved å ryke ut hele tre ganger.

– Det er ikke noe gøy. Det viser jo også ganske tydelig at det ofte ikke har noe å si hva slags tilbakemeldinger dommerne gir deg, du kan aldri føle deg trygg, forteller hun.

Stjernekamp: Agnete og Liv Kristin

Agnete Johnsen og Eli Kristin Hansveen er det andre duettparet.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Artistene er i alle fall skjønt enige om at de unner hverandre plassen i finalerundene.

– Marginene er så små, alle er dritflinke og leverer kjempebra. Hvem som helst av oss kunne stått i finalen uten at det ville kjennes urettferdig overfor de av oss som ikke når helt frem, mener Pettersen.

– Jeg må rett og slett sørge for å være den som leverer det lille ekstra for å gå videre!

Les også: Se Atle synge opera fra en pizzareklame

Musikaldrømmen

Om ikke finalen om to uker er en stor nok motivasjon i seg selv, er det musikksjangeren neste uke Atle Pettersen har gledet seg til i hele høst.

– Jeg har kjempet meg gjennom syv direktesendinger på rad, nå er det kun denne kvelden som står mellom meg og musikalsjangeren!

Stemmer «Stjernekamp»-seerne Atle videre i kveld, kommer han til å fremføre «Gethsemane» fra musikalen «Jesus Christ Superstar» i semifinalen neste lørdag.

– Det er et helt fantastisk nummer, som jeg gleder meg vilt til.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.