Stjernekamp-Atle har oddsen imot seg

Forrige sesong av «Stjernekamp» endte med to kvinnelige artister i finalen. Også i år har gutta møtt tøff motstand, men Atle Pettersen har på ingen måte gitt opp troen på finaleplass.

De fire resterende «Stjernekamp»-artistene er i full gang med sceneøvelsene på kveldens fellesnummer når NRK.no møter dem. Det er ikke mindre enn Village Peoples diskoklassiker «YMCA» som skal åpne showet, og ytterst på venstre flanke finner vi Atle Pettersen (24). Siste hane igjen i kurven.

– Jeg føler jo at jeg har oddsen imot meg, i alle fall statistisk sett. Men man vet jo aldri, det er forhåpentligvis ikke statistikken publikum stemmer etter, sier 24-åringen til NRK.no.

Les også: Rekordmange så Helene Bøksle ryke

Nett-TV: Se Stjernekamp i Nett-TV

Mer oppmerksomhet

Stjernekamp: Silya og Atle

Silya Nymoen og Atle Pettersen synger duett i lørdagens Stjernekamp.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Til guttas forsvar var det en kjønnsmessig skjevfordeling allerede fra starten av årets sesong, ettersom det var seks kvinnelige og fire mannlige artister i startoppsettet. Men så har jo heller ikke «Stjernekamp» handlet om kampen mellom kjønnene.

At det blir mer oppmerksomhet fra damene når man er alene igjen, er det imidlertid ikke til å legge skjul på.

– Det er masse kjærlighet her! Vi må passe litt på ham, Atle er jo gutten vår, sier Silya Nymoen mens hun gir Pettersen et lekent klaps på rumpa.

Les også: Helene Bøksle ute av Stjernekamp

– Har du et ess i ermet for å få seerne til å stemme deg videre i kveld?

– Jeg kommer til å kjøre «baris»-kortet under «YMCA» (bar overkropp, journ.anm.). Men jeg er i grunn litt usikker på hvilken målgruppe jeg egentlig treffer da, sier Atle spøkefullt.

Aldri trygg

I kveld er det disko og duetter som står på menyen. Etter å ha vrikket fra seg i hver sin diskolåt, skal Silya Nymoen og Atle Pettersen fremføre duetten «4 Minutes» (Madonna/Justin Timberlake), mens Eli Kristin Hansveen og Agnete Johnsen skal synge «Just give me a reason» (Pink/Nate Ruess).

Les også: Vidar Johnsen ute av Stjernekamp

Ingen av de fire gjenværende artistene legger skjul på at nervene virkelig begynner å gjøre seg gjeldende nå som de nærmer seg finalen. Hvem som helst kan havne på bunnen av resultatlisten. Silya Nymoen, som har vært dommernes favoritt gjennom hele konkurransen, har vært nær ved å ryke ut hele tre ganger.

– Det er ikke noe gøy. Det viser jo også ganske tydelig at det ofte ikke har noe å si hva slags tilbakemeldinger dommerne gir deg, du kan aldri føle deg trygg, forteller hun.

Stjernekamp: Agnete og Liv Kristin

Agnete Johnsen og Eli Kristin Hansveen er det andre duettparet.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Artistene er i alle fall skjønt enige om at de unner hverandre plassen i finalerundene.

– Marginene er så små, alle er dritflinke og leverer kjempebra. Hvem som helst av oss kunne stått i finalen uten at det ville kjennes urettferdig overfor de av oss som ikke når helt frem, mener Pettersen.

– Jeg må rett og slett sørge for å være den som leverer det lille ekstra for å gå videre!

Les også: Se Atle synge opera fra en pizzareklame

Musikaldrømmen

Om ikke finalen om to uker er en stor nok motivasjon i seg selv, er det musikksjangeren neste uke Atle Pettersen har gledet seg til i hele høst.

– Jeg har kjempet meg gjennom syv direktesendinger på rad, nå er det kun denne kvelden som står mellom meg og musikalsjangeren!

Stemmer «Stjernekamp»-seerne Atle videre i kveld, kommer han til å fremføre «Gethsemane» fra musikalen «Jesus Christ Superstar» i semifinalen neste lørdag.

– Det er et helt fantastisk nummer, som jeg gleder meg vilt til.

Kulturstrøm

  • Fornøyelig film fra Coppola

    I «On the Rocks» bruker Sofia Coppola Bill Murray, Rashida Jones og New York effektivt til å formidle noe gjenkjennelig om mellommenneskelige forhold, der man ikke alltid makter å sette de riktige ordene på ting, skriver Filmpolitiet. Terningkast 4.

    Fra filmen «On the Rocks»
    Foto: A24/Apple TV+
  • Språklig sprelske vinnere

    Oversetterforeningens Bastianpris går i år til Gøril Eldøen for oversettelsen av franske Virginie Despentes' trilogi «Vernon Subutex». Barne- og ungdomsprisen går til Kari Bolstad for oversettelsen av svenske Johan Theorins fantasyroman «Slaget om Salajak».

Flere kulturnyheter