– Kan bli like stor som Madonna

«Stjernekamp»-Agnete (19 år) imponerer med sin innsats i sangkonkurransen. Talentet fra nord spås en lysende karriere.

Agnete Johnsen fra Nesseby i Øst-Finnmark
imponerer stort i sangkonkurransen Stjernekamp¨på NRK-TV.
Finalen nærmer seg og hun er en av fire gjenværende artister i konkurransen.
/
samisk
Son hirpmástuhttá oallugiid go ain ceavzá NRK:a Stjernekamp lávlungilvvus. Nuorta-Finnmárkku unjárgalaš leage dál hui láhka finála- saji.

Talent fra nord spås en lysende karriere

– Jeg tror Agnete kan nå riktig langt som artist, hun kan omså bli like stor som Madonna , sier kulturarbeider og tidligere ordfører i Nesseby i Øst-Finnmark, Ann Jorid Henriksen.

Det er kun uker igjen til finalen i «Stjernekamp» og den yngste av deltakerne, nessebyjenta Agnete Johnsen, som også er den minst etablerte av artistene, er fortsatt med i konkurransen.

– Den fødte artist

Ann Jorid Henriksen Árdna TV-studios

Ann Jorid Henriksen gleder seg stort over at hennes sambygding Agnet Johnsen lykkes så bra i NRK programmet «Stjernekamp»

Foto: NRK

Ann Jorid Henriksen , som selv har gitt ut plater og jobbet som skuespiller, har kjent Agnete Johnsen fra hun var liten. Som 10-åring var Agnete med Henriksen på scenen og sang og joiket. Men Agnete hadde vist lenge før det at hun elsket sang og musikk.

– Allerede før Agnete kunne snakke pleide hun å hoppe og danse og nynne med når hun hørte musikk, så for oss som har sett henne vokse opp har det vært klart at hun er den fødte artist, sier Henriksen.

Hun minner om at det ikke er dagligdags at noen fra Finnmark, og langt mindre fra lille Nesseby, får slik oppmerksomhet fra riksmedia og hele landet, uke etter uke.

– En snakkis

Innbyggerne i Nesseby kommune, som folketallsmessig er en av landets minste kommuner, er både stolte og glade over at deres egen Agnete vokser seg stadig større for hver «Stjernekamp»-opptreden.

– Programmet er blitt en skikkelig snakkis og alle venter spent på lørdagskvelden, – hva skal Agnete synge i kveld og hvordan klarer hun seg i kveld, mon tro? – Du verden så flink hun er, hører man om og om igjen, sier Henriksen.

Hun er ikke så rent lite stolt over nessebyjentas sangprestasjoner.

– Det rører meg langt inn i hjerteroten å se hvor utrolig dyktig og profesjonell Agnete er, hun ser jo ut som den verdensartisten allerede, sier en tydelig rørt Henriksen.

– Agnete kan vinne

Elisabeth Andreassen.

«Bettan» alias Elisabeth Andreassen gleder seg over sangprestasjonene til Agnete Johnsen i «Stjernekamp».

Foto: Mette Ballovara / NRK

Også veteranen blant «Stjernekamp»-deltakerne, Elisabeth Andreassen har latt seg imponere og sjarmere av Agnete sine prestasjoner. Hun tror ikke ungjenta ryker ut i neste sending heller.

– Hun kan vinne hele sangkonkurransen fordi hun har vist at hun har det som må til for stå løpet helt ut, sier Andreassen.

«Bettan», som Elisabeth Andreassen også populært kalles, tror at sangtalentet fra nord har en framtid som sanger.

– Jeg sa det allerede i starten på «Stjernekamp» til Agnete at jeg har stor tro på henne at hun kan komme veldig langt, Agnete vet hva hun vil, hun er veldig dyktig, hun har mye gode sider i seg som jeg også tror bakgrunnen hennes har gjort at hun har, sier hun.

– En klok jente

At Agnete har en annen bakgrunn gjør at hun skiller seg fra alle andre, forklarer «Bettan» videre. Det gjør henne mer spesiell, synes hun.

– Hun har mer å fortelle og vi synes det er spennende å høre på, og det er et eller annet godt og vakkert og norskt ved det som jeg liker, sier Andreassen.

På tross av sin unge alder er Agnete en målbevisst ung jente.

– Hun vet hva hun vil og hun bruker sine kunnskaper veldig klokt synes jeg, sier Elisabeth Andreassen.

Elisabeth Andreassen og Agnete Johnsen

Elisabeth Andreassen og Agnete Johnsen er henholdsvis eldste og yngste deltaker i «Stjernekamp 2013». Andreassen, som overraskende ble stemt ut av konkurransen allerede i først program, er full av lovord om Agnetes prestasjoner i konkurransen.

Foto: Inger K. Lee / NRK