Hopp til innhold

Dio stedt til hvile

Søndag ble Ronnie James Dio gravlagt og sønnen advarte mot faresignalene faren hadde oversett. - Kreften vokste fra noe som trolig kunne vært helbredet, til et «monster» selv ikke Dio kunne bekjempe.

Dan Padavona, sønn av Ronnie James Dio, under farens begravelse

Dan Padavona, sønn av Ronnie James Dio, under farens begravelse.

Foto: Jason Redmond / Ap

Begravelse for Ronnie James Dio

Søndag var det begravelse for Ronnie James Dio, en av de største sjangerskaperne innen Heavy Metal.

Foto: Jason Redmond / Ap
Begravelse for Ronnie James Dio, hundrevis av fremmøtte fans

Hundrevis av fremmøtte fans hyllet sin helt under begravelsen.

Foto: Jason Redmond / Ap
Ronnie James Dios begravelse, demonstranter fra Westboro Baptist Church

Noen få demonstranter fra Westboro Baptist Church var møtt opp for å demonstrere.

Foto: Jason Redmond / Ap

Det var trolig et noe uvanlig skue man fikk se om man var på Forest Lawn Memorial Park i Los Angeles søndag. En av heavy metal-historiens største personligheter skulle stedes til hvile, og hundrevis av «headbangere» var møtt opp for å vise ham den siste ære.

Minnet mer om rockekonsert

Trolig minnet stemningen på gravlunden mer om en rockekonsert enn en begravelse da over 1.200 rockefans var møtt opp utenfor, for å få med seg det som skjedde inne i auditoriet, der seremonien fant sted.

Ronnie James Dio, tidligere vokalist i både Elf, Rainbow, Black Sabbath, Heaven and Hell og suksessrik soloartist, døde 16. mai av magekreft.

Søndag ble han gravlagt og fikk et siste farvel fra familie, venner og ble hyllet av en hel rockeverden.

- Han rørte oss

Seremonien inneholdt blant annet opptredener fra den avdøde rockerens kompiser, som Glenn Hughes fra Deep Purple, Geoff Tate fra Queensryche og Paul Shortino fra Quiet Riot, melder nyhetsbyrået Associated Press.

- Han rørte oss alle med sin musikk, sitt budskap og sin magi, sa David Feinstein, Dios fetter og kollega i bandet Elf.

- Jeg vet at Ronnie virkelig elsket dere alle. Han var svært takknemlig for deres lojalitet. Jeg snakker om alle dere der ute, alle fans, sa han – trolig også med adresse til de mange oppmøtte utenfor.

Advarte om faresignaler

Dios sønn, Dan Padavona, kom i sin tale med advarsler til forsamlingen om å legge merke til de faresignalene hans far overså.

- Jeg ber dere om å ikke gjøre samme feilen min far gjorde, sa han.

- For min far var det alltid «the show must go on». Han overså faresignalene i årevis, til tross for at kreften vokste fra noe som trolig kunne vært helbredet, til et «monster» selv ikke Dio kunne bekjempe.

Som tidligere annonsert var det også enkelte som viste sin motstand mot den avdøde rockeren. Noen få medlemmer av Westboro Baptist Church demonstrerte utenfor gravlunden.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.