NRK Meny
Normal

Menighet vil ødelegge begravelsen

Baptistmenigheten Westboro Baptist Church vil ødelegge begravelsen til heavy metal-legenden Ronnie James Dio.

Dio på Hamar Music Fest i 2006

Den avdøde rockeren, Ronnie James Dio på Hamar Music Fest i 2006.

Foto: Per Ole Hagen, NRK

Lemmy, Motorhead, Motörhead

Lemmy Kilmister fra Motörhead er en av artistene som har hyllet Dio etter hans død.

Foto: JOHN D MCHUGH / AP
Baptistpastor Fred Phelps står i spissen for Westboro Baptist Church

Baptistpastor Fred Phelps står i spissen for Westboro Baptist Church.

Foto: CHARLIE RIEDEL / AP
Fred Phelps Jr.

Westboro Baptist Church, her representert ved Fred Phelps jr. er kjent for sine sterke meninger, blant annet om homofili.

Foto: JIM BOURG / REUTERS
TENACIOUS D PREMIERE

Ronnie James Dio ble blant annet kjent for sitt «djeveltegn», som i dag er et av de mest brukte innen heavy metal-kretser.

Foto: DANNY MOLOSHOK / AP

Den 16. mai døde en av vår tids mest innflytelsesrike rockereRonnie James Dio, 67 år gammel. Han døde av magekreft, og etter bortgangen har svært mange snakket pent om den avdøde rockeren.

Et uttall stjerner har hyllet hans minne.

- Ble virkelig lei meg

Blant artistene som hyller Dio er Motörheads Lemmy Kilmister, Metallicas Lars Ulrich, Queens Brian May og alle medlemmene i Iron Maiden, melder NTB.

En uttalelse som blir lagt merke til kommer fra Ozzy Osbourne, sangeren som fikk sparken i 1980 da Ronnie James Dio overtok mikrofonen i Black Sabbath.

– Jeg ble virkelig lei meg da jeg hørte om Ronnie James Dios bortgang. Mitt hjerte går til hans familie og hans mange fans, skriver Ozzy Osbourne i en pressemelding.

Vil protestere under begravelsen

Den tidligere Black Sabbath- og Rainbow-vokalisten vil bli stedt til hvile på Forest Lawn Memorial-Park i Los Angeles den 30. mai.

Men han hadde også kritikere, både i Norge og andre steder, som ikke vil la begravelsen gå upåaktet hen.

I følge nettstedet Gigwise vil en beryktet Baptistpastor og hans menighet protestere under begravelsen.

Menigheten Westboro Baptist Church, som blant annet står bak nettsider som Godhatesfags.com, mener Dio var en «satandyrker» som «oppfordret til vold».

Fred Phelps

Pastor i menigheten er Fred Phelps. Han har tidligere hevdet at terrorangrepene 11. September 2001 og store naturkatastrofer er guds hevd på samfunnet for å tolerere homoseksualitet.

En av menighetens måter å få fram sitt budskap på er gjennom deres «plikt til å protestere ved spesielle anledninger, inkludert begravelser».

- Du vet sikkert om den 67 år gamle satandyrkeren Ronnie James Dio, som alltid viste satans horn hver gang han var ute blant mennesker, heter det på menighetens hjemmeside.

«Djeveltegnet»

Her viser de til heavy metal-tegnet, eller det såkalte «djeveltegnet» Dio ble så kjent for, der man knytter neven, for så å slippe opp pekefingeren og lillefingeren. Et tegn han tok fra sin gamle italienske bestemor. Hun brukte for å forsøke å drive bort onde ånder.

Videre hevder menigheten de har bevis på at han «hatet Gud».

- Legg spesielt merke til det faktum at han skiftet etternavn fra Padova til Dio, som betyr Gud på italiensk.

Alt sammen i en kalender der de skriver hvilke arrangementer menigheten skal være representert.

Kulturstrøm

 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP
 • Clinton toppar boklista i USA

  Tidlegare president Bill Clinton toppar den amerikanske boklista med thrillaren «Presidenten er savnet», melder Bok365. Clinton har skrive fiksjonsboka saman med den kjente forfattaren James Patterson. Førebels er boka seld i ein halv million eksemplar. Ho kjem snart på norsk ved Gyldendal forlag.

  Bill Clinton
  Foto: Bebeto Matthews / AP