Hopp til innhold

Bønneaksjon mot «djevelrockens far»

Lørdag 31. mai spiller Dio i Kopervik. Det liker deler av kristenfolket dårlig. Hva mener du?

Ronnie James Dio

Ronnie James Dio spiller på Kopervik i mai. Det har gitt reaksjoner.

Foto: DANNY MOLOSHOK / AP

Ronnie James Dio

7. januar 2007 satte Ronnie James Dio sitt berømte tegn ned i våt sement for å bli foreviget på Los Angeles' Rockwalk.

Foto: BRANIMIR KVARTUC / AP
Bethania

Menigheten Bethania på Karmøy har startet bønnekort-kampanje mot Dio-konserten i mai.

Foto: Harald Dale / NRK
Ronnie James Dio var på Hell Bluesfestival i 2002.

Ronnie James Dio var på Hell Bluesfestival i 2002.

Foto: Jørn Gjersøe. / NRK

Kom med dine kommentarer nederst i artikkelen!

Les også: Er dette Satans sønn?

31. mai spiller Dio, etter Europe og Stage Dolls på den lille plassen Karmøy i Rogaland. Da har arrangøren klart å hente en av de mest innflytelsesrike figurene i tungrockens historie.

«fant opp djeveltegnet»

Dios vokalist, låtskriver og frontfigur, Ronnie James Dio er mannen som «fant opp» det såkalte «djeveltegnet» til hardrockerne – også kalt «djevelens øye». Dette er imidlertid en gest Dio i sine unge dager skal ha lært av sin bestemor; et tegn som var vanlig å bruke blant overtroiske mennesker i det sørlige Italia, når man ønsket å beskytte seg mot noe ondt.

Men dette ser ikke ut til å imponere folket i Den frie evangeliske forsamlingen Betania noe videre.

- Vi tror på en djevel og vi tror på en Gud. Når Dio holder konsert i Kopervik, synes jeg det er negativt for byen vår, sier Trond Langåker i Betania til Haugesunds Avis .

Bønnekort

I forkant av konserten har menigheten trykket opp bønnekort og blant annet distribuert disse gjennom andre menigheter på Karmøy.

«31. mai er det stor rokkekonsert i Kopervik. Det ventes rundt fem tusen mennesker denne kvelden. "Djevelrockens far", kommer. Det blir også sommergospel i Skudenes samme kveld. Andrae Crouch, en stor gospelsanger blir å finne der. Skal vi stå sammen å be om seier for ordet om korset denne kvelden? Jesus Kristus er seiersherren, som har vunnet seier over djevelen...» heter det på kortet.

- Vi tror på Guds kraft, og vi ønsker at alle mennesker skal bli frelst. Jeg tror ikke arrangørene av Dio-konserten er klar over effekten konserten kan ha, sier Langåker videre til avisa.

Ronnie James Dio forklarer «djeveltegnet», eller «The Horns», som det også kalles på engelsk:

Ronnie James Dio forklarer «djeveltegnet», eller «The Horns», som det også kalles på engelsk.

- Kommer for det musikalske

Det skal så langt være solgt 2.500 billetter til konserten med Dio, som var et av de mest populære bandene innen heavyrocken på 80-tallet.

- Kristenfolket mobiliserer tydeligvis, og de pleier å ha meninger om det meste. Men Dio kommer til Kopervik for det musikalske, det skal bli fest, og her blir det ingen djeveldyrking, sier arrangøren av Dio-konserten, Nils Arne Fjeldkårstad til avisa.

Han synes bønneaksjonen er patetisk.

- Helt patetisk. Men Karmøy er delt. Det er ikke til å legge skjul på at deler av Karmøy er veldig religiøs, mens andre deler er helt motsatt. Kristenlivet på Karmøy er faktisk et ganske unorsk fenomen. Men jeg kjenner for så vidt en del kristne mennesker som både liker Dio og annen heavy musikk, sier Angelund videre.

Hva synes du om protesten mot Dio-konserten?

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters