NRK Meny
Normal

BigBang feirer på Wood

BigBang avslutter lørdagen på Norwegian Wood og feirer at det er 10 år siden de fikk platekontrakt.

Øystein Greni og BigBang på Notodden Bluesfestival 2008

Øystein Greni og BigBang, her på Notodden Bluesfestival i 2008, avslutter lørdagen på Norwegian Wood.

Foto: Per Ole Hagen, NRK

Chrissie Hynde

Chrissie Hynde og The Pretenders må finne seg i å ikke stå øverst på plakaten når de besøker Norwegian Wood i sommer.

Foto: Joel Ryan / AP

Bigbang får oppgaven med å avslutte lørdagskvelden under årets utgave av Norwegian Wood.

Festivalsjef Jørgen Roll lover en helt spesiell aften, der Bigbang tar med seg mange musikalske gjester og alt skal filmes. Det er dessuten et tiårsjubileum å feire.

Platekontrakten ventet backstage

– Da bandet i 1999 som et usignert nytt band spilte på vår hovedscene, ventet nemlig platekontakt med Warner Music da bandet kom backstage etter konserten, sier han.

Selv erklærer Øystein Greni at Norwegian Wood er en festival hvor han har «opplevd magi både som publikummer og som artist på scenen».

Noen billetter i salg

The Pretenders er også klare for lørdag 13. juni, men fremdeles skal flere navn på plass – og salget av dagspass til lørdag og søndag 14. juni, der Duffy foreløpig er eneste navn offentliggjort, vil derfor ikke starte ennå.

Firedagerspass til hele festivalen er i salg. Dagspass til torsdag 11. juni, der Neil Young og Lars Lillo-Stenberg er på pass, er utsolgt, mens det er dagspass igjen til fredag der Nick Cave & The Bad Seeds samt norske Heroes & Zeroes blir å høre.

Kulturstrøm

  • Maler for åpen scene

    I hele april har ni kunstnere fra ulike steder i verden bodd sammen og hatt Galleri Ramfjord i Oslo som sitt atelier. Anledningen for kunstmønstringa er galleriets 20-årsjubileum, forteller innehaver og daglig leder Elisabeth Ramfjord. I galleriets åpningstid kan besøkene kan se kunstnerne i arbeid, og resultatene kan sees i utstilling fra 5.–20. mai.(NTB)

    Laster Instagram-innhold