The Pretenders til Wood lørdag

Chrissie Hynde og The Pretenders blir lørdagens hovedattraksjon under årets Norwegian Wood.

The Pretenders, med Chrissie Hynde

The Pretenders er klare for Norweigan Wood.

Foto: Promo

Chrissie Hynde

Chrissie Hynde fotografert i januar i år under øving til den forestående verdensturneen, som også bringer henne til Norwegian Wood.

Foto: Joel Ryan / AP

The Pretenders og Chrissie Hynde er den siste toppartisten Norwegian Wood annonserer til årets festival i Frognerbadet. Gruppa kommer til å stå på scenen lørdag 13. Juni.

- Et av rockens viktigste

Chrissie Hynde har i perioder omtrent satt resten av bandet i skyggen med oppmerksomhet rundt sitt politiske engasjement. Men man skal heller ikke glemme at gruppa har gjort seg godt bemerket med suksesslåter som «2000 Miles», «Don't Get Me Wrong» og «I'll Stand By You».

– Det er et av rockens viktigste band de siste 30 årene, sier festivalgeneral Jørgen Roll om The Pretenders, som i 2006 kom på plass i Rock and Roll Hall of Fame i USA.

Mange utskiftninger

Foruten vokalist Hynde bestod bandet opprinnelig av James Honeyman-Scott (gitar og keyboard), Pete Farndon (bass) og Martin Chambers (trommer). Honeyman-Scott døde av en overdose kokain I 1982 og Pete Farndon var før det blitt sparket ut av bandet på grunn av sine narkotikaproblemer.

Etter dette har det vært mange utskiftninger av medlemmer i bandet.

I dag er det bare Chrissie Hynde og Martin Chambers igjen fra det opprinnelige bandet som startet i 1978 og debuterte i 1979. I tillegg har de med James Walbourne (gitar), Nick Wilkinson (bass) og Eric Heywood (pedal steel-gitar).

Midlertidig skifte

Gruppas siste album er plata «Break up the Concrete» fra oktober 2008. Dette var gruppas første utgivelse siden 2002. Her var Martin Chambers erstattet med trommelegenden Jim Keltner, men dette var kun et midlertidig skifte. Chambers blir med på sommerens turné.

Norwegian Wood selger nå firedagerspass til festivalen. Dagspass til Neil Young på åpningsdagen torsdag 11. juni er utsolgt, og man har begynt salget til fredagen med Nick Cave & The Bad Seeds . Salget til lørdag og søndag, der henholdsvis The Pretenders og Duffy er på plass, vil starte når resten av programmet for disse to dagene er klart.

Kulturstrøm

 • Billie Eilish: – Skummelt

  Billie Eilish fekk internettet til å eksplodere då ho delte bilde av seg sjølv i tettsittande korsettar. No snakkar ho ut om korleis det var å sjå reaksjonane.

  – Det fekk meg til å ikkje ville dele og publisere bilde igjen, innrømmer ho.

 • Erik Poppe lager film om Quisling

  Regissør Erik Poppe og filmselskapet Paradox skal lage spillefilm om landssvikeren Vidkun Quisling, og får 18 millioner kroner i produksjonsstøtte fra Norsk Filministitutt. Filmen skal ta for seg tiden fra frigjøringen fram til Quisling ble henrettet.

 • En strålende film fra ville vesten

  Kinoklare «First Cow» tar oss til et barskt miljø med nybyggere og pelsdyrjegere i 1800-tallets Oregon. – En nydelig film, med kloke, morsomme og rørende observasjoner av myke menn i Det ville vesten, skriver filmanmelder Birger Vestmo. (Terningkast 6)

  Fra filmen "First Cow"
  Foto: Allyson Riggs / A24 Films