Duffy til Frognerbadet

Duffy kommer til Frognerbadet for å opptre på Norwegian Wood søndag 14. juni.

Duffy

Duffy er klar for Norwegian Wood.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Duffy

Duffy fikk tre priser på Brit Awards i år.

Foto: Joel Ryan / AP

24 år gamle walisiske Duffy slo sterkt igjennom i 2008 med debutalbumet «Rockferry», som hittil har solgt 5,5 millioner på verdensbasis med hitlåter som «Mercy» og «Warwick Avenue».

I år har hun hanket inn hele tre Brit Awards-priser, og vant dessuten Grammy i USA for beste popvokalalbum.

Første sterke kvinnenavn

– Dette gleder vi oss til, sier Jørgen Roll, festivalsjef, som tidligere har kunnet offentliggjøre navn som Nick Cave & The Bad Seeds og Neil Young til festivalen i Frognerbadet.

Nå får festivalen sitt første sterke kvinnenavn. Duffy opptrådte på fjorårets Hovefestival, der hun opptrådte på en av de mindre scenene.

Kulturstrøm

 • Billie Eilish: – Skummelt

  Billie Eilish fekk internettet til å eksplodere då ho delte bilde av seg sjølv i tettsittande korsettar. No snakkar ho ut om korleis det var å sjå reaksjonane.

  – Det fekk meg til å ikkje ville dele og publisere bilde igjen, innrømmer ho.

 • Erik Poppe lager film om Quisling

  Regissør Erik Poppe og filmselskapet Paradox skal lage spillefilm om landssvikeren Vidkun Quisling, og får 18 millioner kroner i produksjonsstøtte fra Norsk Filministitutt. Filmen skal ta for seg tiden fra frigjøringen fram til Quisling ble henrettet.

 • En strålende film fra ville vesten

  Kinoklare «First Cow» tar oss til et barskt miljø med nybyggere og pelsdyrjegere i 1800-tallets Oregon. – En nydelig film, med kloke, morsomme og rørende observasjoner av myke menn i Det ville vesten, skriver filmanmelder Birger Vestmo. (Terningkast 6)

  Fra filmen "First Cow"
  Foto: Allyson Riggs / A24 Films