NRK Meny
Normal

Duffy til Frognerbadet

Duffy kommer til Frognerbadet for å opptre på Norwegian Wood søndag 14. juni.

Duffy

Duffy er klar for Norwegian Wood.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Duffy

Duffy fikk tre priser på Brit Awards i år.

Foto: Joel Ryan / AP

24 år gamle walisiske Duffy slo sterkt igjennom i 2008 med debutalbumet «Rockferry», som hittil har solgt 5,5 millioner på verdensbasis med hitlåter som «Mercy» og «Warwick Avenue».

I år har hun hanket inn hele tre Brit Awards-priser, og vant dessuten Grammy i USA for beste popvokalalbum.

Første sterke kvinnenavn

– Dette gleder vi oss til, sier Jørgen Roll, festivalsjef, som tidligere har kunnet offentliggjøre navn som Nick Cave & The Bad Seeds og Neil Young til festivalen i Frognerbadet.

Nå får festivalen sitt første sterke kvinnenavn. Duffy opptrådte på fjorårets Hovefestival, der hun opptrådte på en av de mindre scenene.

Kulturstrøm

 • Drake topper for tredje uke på rad

  Den kanadiske rapperen Drakes femte soloalbum ble sluppet 29. juni, og har allerede ligget tre uker på førsteplassen på Billboards topp 200-liste, skriver Rolling Stone. Albumet er dermed det første til å toppe den prestisjetunge amerikanske hitlisten like lenge siden den britiske artisten Adele toppet listen tre uker i strekk i desember 2016 med albumet «25». Polerte, men melodiøse tussmørke-beats, mener NRKs anmelder om Drakes «Scorpion».

  Drake
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
 • 55 år gammel Bowie-låt oppdaget

  En hittil ukjent låt som den legendariske artisten sang i starten av karrieren er funnet i en gammel brødkurv, skriver The Guardian. 16 år gamle Bowie, som den gangen het David Jones, spilte inn låten «I Never Dreamed» i et lite studio sør i London sammen med bandet The Konrads. Men ingen plateselskaper ville gi ut låten. David Hadfield var trommis i bandet, og fant demotapen i en gammel brødkurv mens han ryddet i huset til bestefaren sin. – Det var jeg som bestemte at David skulle synge på låten, sier Hadfield til avisen. Tapen anslås å gå for 10.000 pund, eller 100.000 kroner på auksjon. Bowie døde av kreft januar 2016, bare to dager etter at han slapp sitt siste album, «Blackstar».

  David Bowie
 • Anmeldelse: Minnesmerke 22.juli

  – Jeg kan godt forstå at det var viktig å få noe på plass nå; at de pårørende og overlevende og hele nasjonen trenger et sted å sørge, at de som er for unge til å ha sine egne minner fra 22. juli kan ha et sted å ta innover seg denne hendelsen. Men jeg må si jeg er inderlig glad for at dette er et midlertidig minnesmerke, skriver NRKs kunstanmelder.