Hopp til innhold

Nick Cave til Norwegian Wood

Fredagen på Norwegian Wood 2009 avsluttes av en av rockens mørkeste poeter.

Nick Cave med sine frø

Nick Cave & The Bad Seeds er på vei til Norge.

Nick Cave i Oslo

Nick Cave var i Oslo også i 2008.

Foto: NRK

Nett-tv:

Nick Cave på scenen i Oslo

Nett-tv: Låten som forandret mitt liv - Nick Cave

Ettersom festivalsommeren stadig nærmer seg har de største festivalene begynt å slippe navn fra sine program.

Første godbit

Norwegian Wood har ventet, men nå kommer første godbit fra sommerens begivenhet: Nick Cave & The Bad Seeds kommer til å stå på scenen i Frognerbadet fredag 12. juni.

Hans største kommersielle suksess i Norge stammer fra 1996, da han og bandet ga ut albumet «Murder Ballads». Plata hadde med «Where the Wild Roses Grow», en duett med Kylie Minogue, som ble en stor hit i Norge og mange andre land.

Nye versjoner av album

Samtidig kommer også nyheten om at Nick Caves første fire album i mars kommer i nye, remastrede versjoner. I tillegg kommer en deluxe-boks som vil inneholde alle bandets 14 studioalbum.

Nick Caves siste album med The Bad Seeds er «Dig, Lazarus, Dig!!!» , som kom ut i 2008. Plata debuterte på 2. plass på VG-listen våren 2008 og den påfølgende turnéen bragte Cave til Norge, hvor han spilte i Oslo Spektrum 16. mai i fjor.

Forøvrig kom nylig nyheten om at en av bandets grunnleggere, Mick Harvey slutter i The Bad Seeds .

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober