Hopp til innhold

Nick Cave til Norwegian Wood

Fredagen på Norwegian Wood 2009 avsluttes av en av rockens mørkeste poeter.

Nick Cave med sine frø

Nick Cave & The Bad Seeds er på vei til Norge.

Nick Cave i Oslo

Nick Cave var i Oslo også i 2008.

Foto: NRK

Nett-tv:

Nick Cave på scenen i Oslo

Nett-tv: Låten som forandret mitt liv - Nick Cave

Ettersom festivalsommeren stadig nærmer seg har de største festivalene begynt å slippe navn fra sine program.

Første godbit

Norwegian Wood har ventet, men nå kommer første godbit fra sommerens begivenhet: Nick Cave & The Bad Seeds kommer til å stå på scenen i Frognerbadet fredag 12. juni.

Hans største kommersielle suksess i Norge stammer fra 1996, da han og bandet ga ut albumet «Murder Ballads». Plata hadde med «Where the Wild Roses Grow», en duett med Kylie Minogue, som ble en stor hit i Norge og mange andre land.

Nye versjoner av album

Samtidig kommer også nyheten om at Nick Caves første fire album i mars kommer i nye, remastrede versjoner. I tillegg kommer en deluxe-boks som vil inneholde alle bandets 14 studioalbum.

Nick Caves siste album med The Bad Seeds er «Dig, Lazarus, Dig!!!» , som kom ut i 2008. Plata debuterte på 2. plass på VG-listen våren 2008 og den påfølgende turnéen bragte Cave til Norge, hvor han spilte i Oslo Spektrum 16. mai i fjor.

Forøvrig kom nylig nyheten om at en av bandets grunnleggere, Mick Harvey slutter i The Bad Seeds .

Kulturstrøm

 • Helt elleville høydepunkt

  – En del av sexvitsene og voldsscenene oppleves også å være drøy for drøyhetens skyld. (...) Resultatet er at «The Boys» sesong 4 ikke oppleves like skarp og forfriskende som da serien fikk publikum til sette eplepaien i vrangstrupen med sine innledende runder. Likevel er dette fremdeles grovt bra superheltaction som sparker oppover i mange retninger, skriver seriekritiker Sigurd Vik.

 • Ingerborg Arvola med i forfattersamtalen i Bergen

  I slutten av august skal forfatter Ingeborg Arvola være med i forfattersamtalen på Litteraturhuset i Bergen.

  Ifølge litteraturhuset skal Arvola, som fikk sitt store gjennombrutt med romanen Kniven i ilden, snakke med forfatter Tharaniga Rajah blant annet om kjærlighet og naturens ustyrlige krefter.

  Les mer om arrangementet her.

  Ingeborg Arvola
  Foto: Anna Julia Granberg / Blunderbuss
 • Støttegruppa 25. juni og ukrainske Insight får Kim Frieles minnepris

  Regjeringa kunngjorde opprettinga av Kim Frieles minnepris under Oslo pride i fjor, og no er dei første prisvinnarane klare.

  Støttegruppa 25. juni får prisen fordi dei har vore ei viktig støtte og tydeleg stemme for dei som vart ramma av terroren i Rosenkrantz’ gate i Oslo 25. juni 2022. Insight får prisen for si sentrale rolle i å fremme rettane til skeive i Ukraina.

  – Trass i alle framsteg vi har gjort, står det framleis jobb igjen å gjere. Kim Frieles minnepris er viktig for å synleggjere at kampen for rettane til skeive må halde fram, seier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

  Prisen blei delt ut under Oslo Prides femtiårsmarkering i Operaen onsdag.

  Kim Frieles minnepris deles ut av kronprins Haakon
  Foto: Geir Olsen / NTB