«Skam»-fan: – Jeg er redd for å sove

NRK blir pepret av tweets fra ungdom som skriver at de ikke kommer seg på skolen fordi de venter på nye «Skam»-klipp.

Isak

«Skam»-fansen får ikke nok av serien, og mener NRK piner dem med de korte klippene.

Foto: NRK

Mandag var det ti dager siden «Skam» tok en pause. NRK vil ikke kommentere årsaken, men nå er iallfall serien tilbake til både glede og frustrasjon for fansen.

De siste dagene har NRK blitt overøst av tweets fra seere i utlandet som vil ha mer. Noen påstår til og med at de ikke kommer seg på skolen fordi de ligger søvnløs og venter på nye klipp:

Laster Twitter-innhold

Det er mer enn en person som påstår å ligge våken om nettene for å vente på nye klipp. Twitter-bruker Holydudes skriver: «Jeg er redd for å sove for tiden, i tilfelle jeg går glipp av en «Skam»-oppdatering».

Laster Twitter-innhold

Mener klippene er «pining»

Mens noen bare er glad for at pausen er over, er andre frustrert for at klippene som slippes på skam.p3.no er for korte.

Tweets som «Vær så snill og slutt å såre meg, jeg trenger mer «Skam»!» har haglet inn på NRK sin Twitter-konto det siste døgnet, og noen mener til og med at NRK slipper korte klipp bare for å sette dem på pinebenken.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Marianne Furevold

Prosjektleder for «Skam», Marianne Furevold-Boland, sier at mange av henvendelsene handler om hva fansen tror kommer til å skje videre i serien.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Prosjektleder for «Skam», Marianne Furevold-Boland, synes det er gøy at serien skaper et slik engasjement på sosiale medier.

Hun bekrefter at pågangen fra fansen er stor, og at det tikker inn rundt 50 eposter daglig fra både norske og internasjonale tilhengere.

Størst er pågangen i kommentarfeltet på skam.p3.no, der hvert klipp har alt fra 300 til 1200 kommentarer. Mens det på twitter kommer meldinger fra utenlandske fans, er det de norske som dominerer kommentarfeltet.

– Fansen er veldig opptatt av karakterene, og i kommentarfeltet diskuterer de hva de tror kommer til å skje videre, sier Furevold-Boland til NRK.

Laster Twitter-innhold

– Mange henvendelser fra utenlandske selskaper

Per i dag sendes «Skam» bare i de nordiske landene. Ole Kristian Hademann jobber med å spre «Skam» til resten av verden, og han sier at interessen er stigende.

– Vi får mange henvendelser fra utenlandske selskaper som vil lage serien i sitt land. Fenomenet sprer seg, sier han.

Hedemann bekrefter overfor NRK at de er i dialog med flere land som vil lage sin egen versjon av «Skam».

– Hvilke land det gjelder, kan jeg ikke si før avtalene er i boks, sier han til NRK.

Kan ikke bekrefte ny sesong

Det kommer stadig innspill til og spekulasjoner om en eventuell sesong fire i sosiale medier, og Marianne Furevold-Boland sier at de følger kommentarene med interesse og synes det er spennende at fansen har innspill.

Hun er hemmelighetsfull på spørsmålet om det blir en sesong fire.

– Om det kommer en sesong til, kan jeg ikke kommentere, sier hun.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Verdensrekord for Hopper-bilde

  Maleriet Chop Suey av Edward Hopper ble onsdag solgt for 92 millioner dollar, tilsvarende 780 millioner norske kroner, på høstauksjonen til Christie's i New York. Dermed ble bildet det dyreste Hopper-bildet noen sinne solgt på auksjon. Bildet fra 1929 viser to kvinner som spiser på en kinesisk restaurant, visstnok inspirert av en restaurant ikke langt fra der auksjonen ble holdt. Kjøperen er anonym. Under auksjonen ble det også solgt et bilde av den belgiske maleren Rene Magritte for 26,8 millioner dollar, også det rekord (NTB).

  Chop Suey, Edward Hopper
  Foto: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP/Scanpix
 • Landets beste kulturkommune kåret

  For sjuende år på rad kan Røros kalle seg landets beste kulturkommune, det går fram av Norsk kulturindeks. Alle landets kommuner blir rangert i ti ulike kategorier for å måle kulturaktiviteten.

  På de neste plassene følger Ål og Lillehammer.