Hopp til innhold

«Skam»-fan: – Jeg er redd for å sove

NRK blir pepret av tweets fra ungdom som skriver at de ikke kommer seg på skolen fordi de venter på nye «Skam»-klipp.

Isak

«Skam»-fansen får ikke nok av serien, og mener NRK piner dem med de korte klippene.

Foto: NRK

Mandag var det ti dager siden «Skam» tok en pause. NRK vil ikke kommentere årsaken, men nå er iallfall serien tilbake til både glede og frustrasjon for fansen.

De siste dagene har NRK blitt overøst av tweets fra seere i utlandet som vil ha mer. Noen påstår til og med at de ikke kommer seg på skolen fordi de ligger søvnløs og venter på nye klipp:

Laster Twitter-innhold

Det er mer enn en person som påstår å ligge våken om nettene for å vente på nye klipp. Twitter-bruker Holydudes skriver: «Jeg er redd for å sove for tiden, i tilfelle jeg går glipp av en «Skam»-oppdatering».

Laster Twitter-innhold

Mener klippene er «pining»

Mens noen bare er glad for at pausen er over, er andre frustrert for at klippene som slippes på skam.p3.no er for korte.

Tweets som «Vær så snill og slutt å såre meg, jeg trenger mer «Skam»!» har haglet inn på NRK sin Twitter-konto det siste døgnet, og noen mener til og med at NRK slipper korte klipp bare for å sette dem på pinebenken.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Marianne Furevold

Prosjektleder for «Skam», Marianne Furevold-Boland, sier at mange av henvendelsene handler om hva fansen tror kommer til å skje videre i serien.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Prosjektleder for «Skam», Marianne Furevold-Boland, synes det er gøy at serien skaper et slik engasjement på sosiale medier.

Hun bekrefter at pågangen fra fansen er stor, og at det tikker inn rundt 50 eposter daglig fra både norske og internasjonale tilhengere.

Størst er pågangen i kommentarfeltet på skam.p3.no, der hvert klipp har alt fra 300 til 1200 kommentarer. Mens det på twitter kommer meldinger fra utenlandske fans, er det de norske som dominerer kommentarfeltet.

– Fansen er veldig opptatt av karakterene, og i kommentarfeltet diskuterer de hva de tror kommer til å skje videre, sier Furevold-Boland til NRK.

Laster Twitter-innhold

– Mange henvendelser fra utenlandske selskaper

Per i dag sendes «Skam» bare i de nordiske landene. Ole Kristian Hademann jobber med å spre «Skam» til resten av verden, og han sier at interessen er stigende.

– Vi får mange henvendelser fra utenlandske selskaper som vil lage serien i sitt land. Fenomenet sprer seg, sier han.

Hedemann bekrefter overfor NRK at de er i dialog med flere land som vil lage sin egen versjon av «Skam».

– Hvilke land det gjelder, kan jeg ikke si før avtalene er i boks, sier han til NRK.

Kan ikke bekrefte ny sesong

Det kommer stadig innspill til og spekulasjoner om en eventuell sesong fire i sosiale medier, og Marianne Furevold-Boland sier at de følger kommentarene med interesse og synes det er spennende at fansen har innspill.

Hun er hemmelighetsfull på spørsmålet om det blir en sesong fire.

– Om det kommer en sesong til, kan jeg ikke kommentere, sier hun.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Vakre, visuelle virkemidler

  Axel Jensens roman «Epp» fra 1965 er blitt figurteater. Theater Corpus, ledet av Tormod Lindgren, er et ambisiøst figurteaterkompani.

  – Forestillingen «Epp» fremstår mest av alt som en tematisering av ensomhet ved urpremieren under Ultimafestivalen i Oslo. Og det på svært kunstferdig vis, skriver teaterkritiker Karen Frøsland Nystøyl.

 • Alec Baldwin kan bli siktet

  Alec Baldwin og tre andre kan bli siktet for skyteepisoden som skjedde på filmsettet til filmen «Rust» i oktober i fjor. Fotograf Halyna Hutchins ble skutt og drept da Baldwin holdt en Colt-revolver og siktet mot henne under prøver før et opptak. Våpenet, som skulle vært tomt, var ladet med skarpe kuler. Baldwin hevder selv at han ikke trakk av våpenet.

  Politiet i Santa Fe i USA har etterforsket saken i et år, og nå sier de at fire personer kan bli siktet for skytingen, En av dem er Alec Baldwin.

   Alec baldwin
  Foto: ANGELA WEISS / AFP