Siste skygge av tvil

I radiokrimmen sendes ønskereprisen ”Siste skygge av tvil”, basert på en roman av Kjell Ola Dahl. Vi treffer John Hammersten som slipper ut av fengselet etter å ha sittet inne i to og et halvt år for noe han ikke gjorde. Hvem lurte ham i fellen? Og hvorfor?

Siste skygge av tvil

Del 3 av "Siste skygge av tvil" sendes i NRK P1 lørdag 16. februar klokken 14.03.
Reprise søndag kveld klokken 23.03.

Kjell Ola Dahl er nok mest kjent for krimbøkene om politimannen Gunnarstranda, men har også skrevet en del bøker som kan kalles svart krim, og hvor historiene er hentet fra en verden preget av mørke krefter, grådighet, mistenksomhet, uoppgjorte konflikter, lidenskap – og kjærlighet.

1. del: Mannen som forsvant.
Denne mørke kriminalhistorien fra Oslo, skrevet av en av dagens fremste norske krimforfattere, begynner med at John Hammersten, tidligere drosjesjåfør og restaurantarbeider, slipper ut av fengselet. Men egentlig begynte den før: Hammersten har sittet inne i to og et halvt år for noe han ikke gjorde. Hvem lurte ham i fellen? Hvor er det blitt av den gamle vennen Abel, torpedo og medeier i restauranten? Både lovens folk og lovløse viser interesse for Hammerstens bevegelser... 

Trailer Siste skygge av tvil ep 1.

2. del: Innbrudd
John Hammersten ble tatt med narkotika i bilen. Noen lurte ham i en felle. Hva var det egentlig han smuglet fra Amsterdam? Noe som på tre år forvandlet den gamle arbeidskameraten Arnie fra en fattig kokk til en rik fotograf med stripperkjæreste? Som er verdifullt eller farlig nok til at noen sender en mann etter ham med en kniv.....?

Trailer: Siste skygge av tvil. ep. 2

3. del: Diamanter og død.
Siden den kvelden John Hammersten ble tatt for narkotikasmugling har han ikke sett vennen Abel. Hva vet den nyrike Arnie om Abels skjebne? Eller den mystiske Grethe Lindemann, Abels kjæreste? Det haster med å finne svaret: Noen er nå innstilt på å bruke harde midler - med dødelig utgang...

4. del: Kikkeren.
Det John Hammersten egentlig hadde med seg fra Amsterdam var noe så verdifullt at det har kostet tre mennesker livet. Hammersten selv er både blitt mistenkt for mord og banket opp av  noen som ikke lenger har til hensikt å vente. Tiden er på alle vis i ferd med å renne ut. Er det Grethe Lindeman, vekselvis lidenskapelig og avvisende, som sitter med nøkkelen til hemmeligheten...?

Bjørn Skagestad

John Hammersten spilles av Bjørn Skagestad

Foto: NRK

De som er med
John Hammersten - Bjørn Skagestad 
Grethe Lindeman - Petronella Parker 
Arne (Arnie) Fratang - Geir Kvarme 
Vibeke - Marian Saastad Ottesen 
Fredriksen - Tom Tellefsen 
Gundersen - Svein Scharffenberg 
Ivan Kjemperud - Stig Henrik Hoff 
Fredrik Lindeman - Erik Hivju 
Jorfall - Kalle Øby 
Abel Raag - Lasse Kolsrud 
Mona - Øyunn Bjørge 
Fengselsbetjent - Lars Erik Holter 
Fisker - Bjarne Thomsen 
Telefonstemme - Mette Sapiraa 

Sendt første gang i 2003

Les også Hardkokt kriminalhistorie

 Nils Nordberg i Nitimen (arkiv)"Siste skygge av tvil" Nils om "Siste skygge av tvil"

Kulturstrøm

  • Coldplay lover comeback

    Etter fire år i dvale melder århundrets mestselgende britiske band at de er på vei tilbake. Et brev til en fan startet en rykteflom, og nå bekrefter bandet på sin hjemmeside at et nytt album kommer 22. november. Coldplays forrige album «A Head Full Of Dreams» solgte to millioner eksemplarer, melder BBC. Den påfølgende turneen spilte inn fem milliarder kroner.

  • – Ny Terminator når ikke opp

    «Terminator: Dark Fate» ser ut som en Terminator-film, høres ut som en og føles som en. Dette er positivt, men samtidig litt av problemet. Den oppleves nemlig som en ren kopi av de to første filmene, med noen små variasjoner, mener NRK Filmpolitiet.

    Terminator
    Foto: 20th Century Fox