NRK Meny
Normal

800 kroner for ståplass

Fredag ble madonna-konserten endelig offisielt bekreftet, med ny dato og høye priser.

Madonna

Madonna kommer til Valle Hovin 3. august og tar seg godt betalt.

Foto: Ricardo Moraes / AP

Madonna er ganske riktig underveis til Norge – slik ryktene begynte å si torsdag. Opprinnelig sa ryktene at hun skulle spille i Norge 3. august i år, men nå er den offisielle bekreftelsen kommet fra konsertarrangøren.

1.100 for «golden circle»

Torsdag 30. juli står popdronningen for første gang på en norsk scene - på Valle Hovin Stadion i Oslo. Billettsalget starter 9. februar – men billettprisene blir høye: 800 kroner for ståplass, 1.100 kroner for å stå i den såkalte «golden circle» lite grann nærmere stjernen.

– Da har vi endelig fått bekreftelsen vi har ventet på med stor spenning, skriver Kristin Svendsen i pressemeldingen fra konsertarrangør Live Nation.

13 nye byer

Madonnas «Sticky & Sweet»-turné er tilbake på veien igjen etter en pause, og skal fra nystarten i London 4. juli besøke i alt 22 steder – og denne gangen har «the Material Girl» bestemt seg for å pløye ny mark:

Denne delen av turneen inkluderer hele 13 byer hun aldri har besøkt, blant dem altså Oslo i Norge. Hun tar også med steder hun ikke har vært på over 15 år, som Madrid, Göteborg og München.

Fjorårets mest innbringende

– Dette er første gang for meg. Jeg har aldri utvidet en turné før. Jeg gleder meg til å dra ut på landeveien igjen, besøke steder jeg aldri har vært, og vende tilbake til steder jeg elsker, sier Madonna i en pressemelding.

«Sticky & Sweet»-turneen var fjorårets mest innbringende, og ble sett av 2.350.285 fans i 58 byer. Madonna fikk gode konsertanmeldelser, ikke minst for koreografien og showet.

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).