800 kroner for ståplass

Fredag ble madonna-konserten endelig offisielt bekreftet, med ny dato og høye priser.

Madonna

Madonna kommer til Valle Hovin 3. august og tar seg godt betalt.

Foto: Ricardo Moraes / AP

Madonna er ganske riktig underveis til Norge – slik ryktene begynte å si torsdag. Opprinnelig sa ryktene at hun skulle spille i Norge 3. august i år, men nå er den offisielle bekreftelsen kommet fra konsertarrangøren.

1.100 for «golden circle»

Torsdag 30. juli står popdronningen for første gang på en norsk scene - på Valle Hovin Stadion i Oslo. Billettsalget starter 9. februar – men billettprisene blir høye: 800 kroner for ståplass, 1.100 kroner for å stå i den såkalte «golden circle» lite grann nærmere stjernen.

– Da har vi endelig fått bekreftelsen vi har ventet på med stor spenning, skriver Kristin Svendsen i pressemeldingen fra konsertarrangør Live Nation.

13 nye byer

Madonnas «Sticky & Sweet»-turné er tilbake på veien igjen etter en pause, og skal fra nystarten i London 4. juli besøke i alt 22 steder – og denne gangen har «the Material Girl» bestemt seg for å pløye ny mark:

Denne delen av turneen inkluderer hele 13 byer hun aldri har besøkt, blant dem altså Oslo i Norge. Hun tar også med steder hun ikke har vært på over 15 år, som Madrid, Göteborg og München.

Fjorårets mest innbringende

– Dette er første gang for meg. Jeg har aldri utvidet en turné før. Jeg gleder meg til å dra ut på landeveien igjen, besøke steder jeg aldri har vært, og vende tilbake til steder jeg elsker, sier Madonna i en pressemelding.

«Sticky & Sweet»-turneen var fjorårets mest innbringende, og ble sett av 2.350.285 fans i 58 byer. Madonna fikk gode konsertanmeldelser, ikke minst for koreografien og showet.

Kulturstrøm

 • Straffer kontoer for påvirkning

  Der Twitter fjerner nesten tusen kontoer, skriver Nathaniel Gleicher i Facebook at de fjerner syv sider, tre grupper og fem kontoer fordi de har vært «involvert i koordinert inautentisk oppførsel som del av et lite nettverk med opprinnelse i Kina med fokus på Hongkong». Les hele saken fra NRK Beta.

  Hongkong-skjermdumper
  Foto: NRK / NRK
 • Unge elsker klassisk

  Den gamle myten om at det bare er godt voksne som hører på klassisk musikk faller. En ny studie publisert på nettstedet ABC Classic tyder på det motsatte. Nesten en tredel av det klassiske publikummet er under 35 år, viser undersøkelsen. Undersøkelsen viser videre at det fortsatt er radio som er den viktigste kilden til bruk av klassisk musikk.

  Klassisk
  Foto: Pixabay
 • Ny Matrix med Reeves og Moss

  Keanu Reeves (54) er tilbake i rollen som Neo og Carrie-Anne Moss (52) som Trinity når den fjerde filmen i Matrix-serien skal spilles inn neste år, melder Variety. Regissør på filmen er Lana Wachowski, som også sto bak regien på de tidligere filmene. Filmen har ennå ikke fått noen tittel.