NRK Meny
Normal

- Jeg likte aldri Sex Pistols

Malcolm McLaren likte aldri Sex Pistols, avsløres det i et intervju som ble gjort før hans død.

Malcolm McLaren

Malcolm McLaren.

Foto: VINCENT KESSLER / REUTERS

People Malcolm McLaren

Malcolm McLaren i 1978.

Foto: HG / AP

Nett-tv: Punkens gudfar på besøk i Oslo (Kveldsnytt 10.05.07)

Malcolm McLaren ble først og fremst berømt for å ha vært manageren til Sex Pistols og ble også kalt punkens gudfar .

Oppsiktsvekkende uttalelser

I forrige uke døde han , men i et intervju med The Daily Express noen måneder tidligere, kom han med noen oppsiktsvekkende uttalelser; han likte aldri Sex Pistols og var egentlig ikke spesielt interessert i musikk.

- De fleste ser på meg som musiker. Jeg har aldri vært noen musiker. Det er ikke det jeg driver med og skal jeg være helt ærlig heller ikke det jeg liker. Jeg var produsent for flere album, men det var først og fremst fordi jeg følte at jeg måtte. Jeg har hørt svært lite på musikk, men jeg fikk en forbannelse over meg den dagen jeg fant opp Sex Pistols. Det var en kunstprovokasjon.

- Psykotiske løgnere

- Johnny Rotten og de andre i gruppa hatet navnet på bandet og nektet å gå på scenen fordi de mente det var for provoserende. De var noen utrolige, psykotiske løgnere. Jeg likte dem aldri, men de var nyttige. Vi hadde aldri noen egentlig interesse i Sex Pistols, det var ikke noe som egentlig betydde så mye. Da jeg var manager for bandet måtte jeg besøke de store plateselskapene, men det var bare fordi vi trengte penger, sier McLaren i følge avisa.

Malcolm McLaren, som startet Sex Pistols ut fra en klesbutikk i London på begynnelsen av 70-tallet, døde torsdag 8. april 64 år gammel.