Hopp til innhold

Veslefrikkprisen og Årets U-trykk

Se prisvinnerkonserten fra 10. mai her.

Komposisjonskonkurranse for barn og unge. Vinnerne kåres i Store studio og får fremføre verket med Kringkastingsorkestret.

Komposisjonskonkurranse for barn og unge. Vinnerne kåres i Store studio og får fremføre verket med Kringkastingsorkestret.

Vi gratulerer Opedal skule med Veslefrikkprisen og Knapstad ungdomsskole med seieren i U-trykk!

Vinnerne av V<eslefrikk 2019
Foto: Jonathan Vivaas Kise

Veslefrikk og U-trykk er en komposisjonskonkurranse for skolebarn fra 1. til og med ungdomstrinnet. Siden starten i 2015, har flere tusen barn fra skoler over hele Norge kastet seg over komponering med liv og lyst, med mål om å skrive det verket som juryen liker aller best. De første årene var Veslefrikk kun for barneskolen, men i år er konkurransen utvidet til å inkludere ungdomstrinnet og har da fått sitt eget navn: U-trykk

Juryen er høykvalifiisert, med komponister og representanter fra flere av våre tunge musikkinstitusjoner, som Norges Musikkhøgskole, Den Norske Opera & Ballett mfl.

Alle som er med får en kvalifisert og grundig juryuttalelse, men de som blir vinnere får den største premien: en tur til Oslo og en drømmedag med Kringkastingsorkestret. Høydepunktet blir å fremføre verket sitt med KORK i Store studio, for en fullsatt sal og med strømming direkte til skolebarn over hele landet.

Eldar Skjørten
Foto: Eldar Skjørten

Eldar Skjørten fikk ideen til å starte en konkurranse i komponering for flere år siden, inspirert av den populære Nysgjerrigper-konkurransen i regi av Norges forskningsråd. Det hele ble virkelighet i 2015, og fra starten av har KORK vært med på å lage en flott vinnerseremoni i Store studio

- Tanken var å dra i gang et prosjekt som både gi barn mulighet til å oppleve sin egen skaperkraft, og samtidig vise verdien av dette for alle andre, sier Eldar Skjørten.

Siden starten har stiftelsen Veslefrikk fått nytt navn, og konkurransene Veslefrikk og U-trykk er nå samlet under paraplyen Skapia.