NRK Klassisk 25 år

NRK Store studio fredag 23. oktober kl. 18.00

NRK Klassisk
Foto: NRK

Kringkastingsorkestret - Eivind Aadland, dirigent

Programledere fra NRK Klassisk

  • Johan Svendsen: Symfoni nr. 2
  • Edvard Grieg: Klokkeklang
  • Maurice Ravel: Pavane for en død prinsesse
  • Igor Stravinskij: Ildfuglen, suite (1919-versjonen)

En klassisk konsert med KORK i Store studio, men også en feiring av den kanalen på NRK som har holdt fanen høyest for den klassiske muikken i 25 år: NRK Klassisk. Da Alltid klassisk (som den het først) ble etablert i 1995 var den også verdens første digitale kanal, men først og fremst en oase for elskerne av den gode klassiske musikken. Klart det skal feires, og da med en helstøpt symfonisk konsert!

Eivind Aadland
Foto: Jørgen Gomnæs

EIvind Aadland er en av våre fremste dirigenter og alltid hjertelig velkommen til KORK. Programmet åpnes med av de store norske symfoniene, Johan Svendsens nr. 2 og avsluttes sprakende og fargerikt med ballettmusikk, suiten fra Ildfuglen av Igor Stravinskij. Innimellom to verk som nok er spilt mye på NRK Klassisk i årenes løp: Ravels vakre og vemodige Pavane for en død prinsesse og Griegs kanskje mest fremadpekende og "franske" stykke: Klokkeklang.

Programledere fra NRK Klassisk vil lede publikum gjennom både musikken og kanalens unike historie.

Konserten er utsolgt, men vil både strømmes og sendes direkte på NRK Klassisk.

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.

Meloditimen med Tuva Syversten og Erlend Skomsvoll

Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.

Sveinung Bjelland spiller Sjostakovitsj

KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.

Bratsjvirtuos spiller Grammy-vinner