Norges første symfoni

NRK Store studio torsdag 14. november kl. 19.00

Håvard Gimse
Foto: John Andresen

Miguel Harth-Bedoya, dirigent

Håvard Gimse, piano

  • Nikolaj Rimskij-Korsakov: Capriccio espagnol
  • Otto Winter-Hjelm: Symfoni nr. 1
  • Wolfgang Amadeus Mozart: Pianokonsert nr. 17

Sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya fortsetter sin innsats for den norske kulturarven, og for første gang står Otto Winter-Hjelms Symfoni nr. 1 på KORKs program. Den ble skrevet så tidlig som 1861 (da Grieg bare var 18 år) og regnes også som Norges første symfoni. Symfonien skal også spilles inn på plate for første gang (nr. 2 spilte KORK inn i forrige sesong).

I tillegg til sjefdirigenten, har KORK har besøk av en av sine favoritter. Håvard Gimse er i en egen klasse blant norske pianister. Det er få, om noen, som innehar en slik erfaring og bredde og med en tilsvarende merittliste som konsertmusiker og plateartist. Gimse har alltid vært en eksponent for det nyanserte og sofistikerte i sin musisering, en som vet å sette de minste musikalske elementer inn i sin rette plass i store musikalske byggverk, i tillegg til å inneha en elegant og musikantisk spirit, som skapt for en av Mozarts mesterlige pianokonserter.

Konserten feies i gang med spanske inspirasjoner av den russiske komponisten Rimskij-Korsakov. Spansk folkemusikk pleier å være fengende nok i seg selv, men her forsterkes fargeprakten enda mer av en av musikkhistoriens store orkesterekvilibrister.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

KORKs trombonist Sverre Riise med venner spiller jazz i Store studio, etterfulgt av Battalia, munter krigsmusikkav Heinrich von Biber.
KORK med Eivind Aadland som dirigent og Harald Aadland som fiolinsolist. "Rite", en ny konsert av Knut Vaage kombineres med en av Haydns mesterlige London-symfonier.
KORK og Tango for 3 på konsert i Store studio januar 2016. Sverre Indris Joner ønsker å videreføre arven etter Piazzolla, med musikk som befinner seg i grenselandet mellom argentinsk tango og vestlig kunstmusikk. Henning Kraggerud er solist i fiolinkonserten Con cierto toque de tango.
Kringkastingsorkestret, Sverre Indris Joner - klaver/dirigent, Per Arne Glorvigen - bandoneon, Odd Hannisdal - fiolin, Steinar Haugerud - kontrabass