Norges første symfoni

NRK Store studio torsdag 14. november kl. 19.00

Hør og se konserten her!

Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Håvard Gimse, piano
Nikolaj Rimskij-Korsakov: Capriccio espagnol
Otto Winter-Hjelm: Symfoni nr. 1
Wolfgang Amadeus Mozart: Pianokonsert nr. 17
Otto Winter-Hjelms Symfoni nr. 1 fra 1861 regnes som Norges første stort anlagte symfoni. Den har ikke vært å høre på mange tiår, men spilles nå i Store studio. I tillegg sprudlende Mozart, Klaverkonsert nr 17, med Håvard Gimse som solist, før spanske rytmer i Rimskij-Korsakovs Capriccio espagnol avslutter det hele.

Miguel Harth-Bedoya, dirigent Håvard Gimse, piano Nikolaj Rimskij-Korsakov: Capriccio espagnol Otto Winter-Hjelm: Symfoni nr. 1 Wolfgang Amadeus Mozart: Pianokonsert nr. 17 Otto Winter-Hjelms Symfoni nr. 1 fra 1861 regnes som Norges første stort anlagte symfoni. Den har ikke vært å høre på mange tiår, men spilles nå i Store studio. I tillegg sprudlende Mozart, Klaverkonsert nr 17, med Håvard Gimse som solist, før spanske rytmer i Rimskij-Korsakovs Capriccio espagnol avslutter det hele.

Miguel Harth-Bedoya, dirigent

Håvard Gimse, piano

  • Nikolaj Rimskij-Korsakov: Capriccio espagnol
  • Otto Winter-Hjelm: Symfoni nr. 1
  • Wolfgang Amadeus Mozart: Pianokonsert nr. 17

Følg direktestrømmen fra Store studio torsdag kveld!

Sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya fortsetter sin innsats for den norske kulturarven, og for første gang står Otto Winter-Hjelms Symfoni nr. 1 på KORKs program. Den ble skrevet så tidlig som 1861 (da Grieg bare var 18 år) og regnes også som Norges første symfoni. Symfonien skal også spilles inn på plate for første gang (nr. 2 spilte KORK inn i forrige sesong).

I tillegg til sjefdirigenten, har KORK har besøk av en av sine favoritter. Håvard Gimse er i en egen klasse blant norske pianister. Det er få, om noen, som innehar en slik erfaring og bredde og med en tilsvarende merittliste som konsertmusiker og plateartist. Gimse har alltid vært en eksponent for det nyanserte og sofistikerte i sin musisering, en som vet å sette de minste musikalske elementer inn i sin rette plass i store musikalske byggverk, i tillegg til å inneha en elegant og musikantisk spirit, som skapt for en av Mozarts mesterlige pianokonserter.

Konserten feies i gang med spanske inspirasjoner av den russiske komponisten Rimskij-Korsakov. Spansk folkemusikk pleier å være fengende nok i seg selv, men her forsterkes fargeprakten enda mer av en av musikkhistoriens store orkesterekvilibrister.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.
Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.
KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.