KORK kammer - Erlend Aagaard-Nilsen med venner

OBS: Flyttes til fredag 19. mars kl. 18.00

Se og hør konserten her.

Trompetist Erlend Aagaard-Nilsen med venner

Trompetist Erlend Aagaard-Nilsen med venner

Trompetist Erlend Aagaard-Nilsen med venner

Jarle Rotevatn, piano

Joakim Nordin, slagverk

Frode Berg, bass

  • Ketil Hvoslef: Perpetuum trompetum
  • Eilert Tøsse: Signals
  • Torstein Aagaard-Nilsen: Festoso
  • Torstein Aagaard-Nilsen: Elegy for Broken Hearts
  • Torstein Aagaard-Nilsen: Orpheus Lament
  • Claude Bolling: Toot Suite - Allègre, Vespérale og Rag-polka

KORK har hatt gleden av å ha Erlend Aagaard-Nilsen som trompetist i noen år, og da er det på tide at han får ha sin konsert i serien KORK kammer. Han bringer med seg originalskrevet norsk musikk for instrumentet sitt, og ikke bare det: Det meste av musikken er faktisk skrevet til ham, inkludert to av verkene skrevet av hans far,Torstein Aagard-Nilsen.

Med erfaring fra mange typer musikk, fra samtidsmusikk og orkester til brass-og storband, har Erlend den sedvanlige stilbredde som kreves av en KORK-musiker. Han avslutter konserten med den franske jazzpianisten og -komponisten Claude Bollings Toot Suite (med hyllest av en annen jazzmusiker, om du tok det poenget).

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den første av to konserter får vi musikk av Haydn, Dvořák og Prokofjev. Ragnhild Hemsing er solist i Fossegrimen av Johan Halvorsen.
Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den andre av to konserter får vi musikk av Boulez, Bach og Sjostakovitsj. Adrian Angelico er solist i Grieg-sanger arrangert av Popelka.
KORK har sin siste konsert i Universitetets aula med sin sjefdirigent fra 2013-2020, Miguel Harth-Bedoya. Johan Dalene er solist i Zigeunerweisen. av Sarasate og Tzigane av Ravel. KORK åpner med Mathis der Mahler av Hindemith.