KORK i Store studio. Myrann og Shirinyan

NRK Store studio
torsdag 2. november kl. 19.30

Følg konserten direkte her!

Kai Grinde Myrann, dirigent - Marianna Shirinyan, piano
Jan Martin Smørdal: My favorite thing 3
Wolfgang Amadeus Mozart: Pianokonsert nr. 23 i A-dur
Dmitrij Sjostakovitsj: Symfoni nr. 1

Kai Grinde Myrann, dirigent - Marianna Shirinyan, piano

  • Jan Martin Smørdal: My favorite thing 3
  • Wolfgang Amadeus Mozart: Pianokonsert nr. 23 i A-dur
  • Dmitrij Sjostakovitsj: Symfoni nr. 1

Dmitrij Sjostakovitsj et bråmodent geni, som i en alder av 18 skriver sin første symfoni. Urfremføringen i 1925 var en stor suksess, også utenfor Sovjet, og verket oppleves fortsatt som en sann svir å lytte til, med sitt heftige og grensesprengende uttrykk.
Vi åpner med en ønskereprise fra Ultima-konserten i september, med Smørdals My favorite thing 3, som tar utgangspunkt i enkeltmusikerne i KORK og deres personlige musikalske favoritter.

På kort varsel har Marianna Shirinyan kommet inn som solist, og det i en av Mozarts aller mest populære pianokonserter. 2. sats kan få veggene i Store studio til å smelte. Noen husker kanskje også Shirinyans forrykende opptreden med KORK tidligere i år, da med Prokofjevs 3. pianokonsert.

Alt dirigeres av en av våre unge og svært talentfulle dirigenter. Kai Grinde Myrann skapte furore allerede på sin eksamen, da han leverte en imponerende Vårofferet med KORK.

På konsert med Kringkastingsorkestret direkte fra Universitetets aula i Oslo. Dirigent: Anna-Maria Helsing. Solist: Marianna Shirinyan, klaver. Klippen, av Sergej Rakhmaninov. Klaverkonsert nr 3 i C-dur, verk 26, av Sergej Prokofjev. Symfoni nr 7 i ciss-moll, verk 131, av Sergej Prokofjev. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Amjad Ali Khan, sarod
David Cooper, horn
Christian Krogvold Lundqvist