KORK i Aulaen - Bare orkester!

Universitetets aula

onsdag 15. januar kl. 19.00

Collage av dirigent og solister fra KORK-konsert i Aulaen 15. januar 2020
Foto: NRK

Miguel Harth-Bedoya, dirigent

  • Grażyna Bacewicz: Konsert for strykeorkester
  • Frank Martin: Konsert for 7 blåsere, pauker, slagverk og strykere
  • Pjotr Tsjajkovskij: Symfoni nr. 5

Ikke én solist, men mange, og alle fra orkesterets egne rekker. I tillegg til Tsjajkovskijs velkjente og medrivende kamp til seier-symfoni, bidrar igjen Miguel og KORK til å bringe nye klanger inn i konsertsalen. Grażyna Bacewicz (1909-1969) er en av de første polske, kvinnelige komponistene som har oppnådd internasjonal berømmelse. Hun var en svært dyktig fiolinist og studerte både fiolin og komposisjon (med selveste Nadia Boulanger) i Paris. Fra en lang verkliste, også for orkester, får du høre et av hennes mest spilte verk; Konsert for strykeorkester fra 1948. Året etter skriver sveitsiske Frank Martin sin konsert for en høyst spesiell besetning av syv blåsere slagverk og strykere. Å ha et slikt kraftlag som solister (fløyte, obo, klarinett, fagott, horn, trompet og trombone, i tillegg til at slagverk får en fremtredende plass). er både en glede og en utfordring i hvordan kreftene disponeres, noe mesteren Martin gjør med glans. Martins tonespråk i 1949 er fortsatt tonalt, men som utnytter sitt eget århundres strømninger til å gjøre musikken både fargerik og impulsiv. Kjent og ukjent i skjønneste forening.

Velkommen til en konsert du har godt av!

BILLETTER

Mer fra Kringkastingsorkestret

Tabita Berglund, dirigent - Håvard Gimse, piano
Richard Wagner: Siegfrid-idyll
Geirr Tveitt: Pianokonsert nr. 1
Jean Sibelius: Lemminkäinen

Tabita Berglund og KORK

NRK Store studio fredag 19. februar kl. 18.00 Opplev konserten her!

Petr Popelka, dirigent
Marianne Beate Kielland, mezzosopran
Modest Musorgskij: En natt på Bloksberg
Jean Sibelius: Sanger i utvalg
Dmitrij Sjostakovitsj: Symfoni nr. 9

Ukens strømming: Petr Popelka og Marianne Beate Kielland

NRK Store studio torsdag 11. februar kl. 19.00 Følg strømmen direkte!

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den første av to konserter får vi musikk av Haydn, Dvořák og Prokofjev. Ragnhild Hemsing er solist i Fossegrimen av Johan Halvorsen.
Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den andre av to konserter får vi musikk av Boulez, Bach og Sjostakovitsj. Adrian Angelico er solist i Grieg-sanger arrangert av Popelka.
KORK har sin siste konsert i Universitetets aula med sin sjefdirigent fra 2013-2020, Miguel Harth-Bedoya. Johan Dalene er solist i Zigeunerweisen. av Sarasate og Tzigane av Ravel. KORK åpner med Mathis der Mahler av Hindemith.