KORK i Aulaen - Bare orkester!

Universitetets aula

onsdag 15. januar kl. 19.00

Collage av dirigent og solister fra KORK-konsert i Aulaen 15. januar 2020
Foto: NRK

Miguel Harth-Bedoya, dirigent

  • Grażyna Bacewicz: Konsert for strykeorkester
  • Frank Martin: Konsert for 7 blåsere, pauker, slagverk og strykere
  • Pjotr Tsjajkovskij: Symfoni nr. 5

Ikke én solist, men mange, og alle fra orkesterets egne rekker. I tillegg til Tsjajkovskijs velkjente og medrivende kamp til seier-symfoni, bidrar igjen Miguel og KORK til å bringe nye klanger inn i konsertsalen. Grażyna Bacewicz (1909-1969) er en av de første polske, kvinnelige komponistene som har oppnådd internasjonal berømmelse. Hun var en svært dyktig fiolinist og studerte både fiolin og komposisjon (med selveste Nadia Boulanger) i Paris. Fra en lang verkliste, også for orkester, får du høre et av hennes mest spilte verk; Konsert for strykeorkester fra 1948. Året etter skriver sveitsiske Frank Martin sin konsert for en høyst spesiell besetning av syv blåsere slagverk og strykere. Å ha et slikt kraftlag som solister (fløyte, obo, klarinett, fagott, horn, trompet og trombone, i tillegg til at slagverk får en fremtredende plass). er både en glede og en utfordring i hvordan kreftene disponeres, noe mesteren Martin gjør med glans. Martins tonespråk i 1949 er fortsatt tonalt, men som utnytter sitt eget århundres strømninger til å gjøre musikken både fargerik og impulsiv. Kjent og ukjent i skjønneste forening.

Velkommen til en konsert du har godt av!

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.
Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.
KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.