KORK i Aulaen - Bare orkester!

Universitetets aula

onsdag 15. januar kl. 19.00

KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya
Foto: Anna-Julia Granberg / Blunderbuss/NRK

Miguel Harth-Bedoya, dirigent

  • Grażyna Bacewicz: Konsert for strykeorkester
  • Frank Martin: Konsert for 7 blåsere, pauker, slagverk og strykere
  • Pjotr Tsjajkovskij: Symfoni nr. 5

Ikke én solist, men mange, og alle fra orkesterets egne rekker. I tillegg til Tsjajkovskijs velkjente og medrivende kamp til seier-symfoni, bidrar igjen Miguel og KORK til å bringe nye klanger inn i konsertsalen. Grażyna Bacewicz (1909-1969) er en av de første polske, kvinnelige komponistene som har oppnådd internasjonal berømmelse. Hun var en svært dyktig fiolinist og studerte både fiolin og komposisjon (med selveste Nadia Boulanger) i Paris. Fra en lang verkliste, også for orkester, får du høre et av hennes mest spilte verk; Konsert for strykeorkester fra 1948. Året etter skriver sveitsiske Frank Martin sin konsert for en høyst spesiell besetning av syv blåsere slagverk og strykere. Å ha et slikt kraftlag som solister (fløyte, obo, klarinett, fagott, horn, trompet og trombone, i tillegg til at slagverk får en fremtredende plass). er både en glede og en utfordring i hvordan kreftene disponeres, noe mesteren Martin gjør med glans. Martins tonespråk i 1849 er fortsatt tonalt, men som utnytter sitt eget århundres strømninger til å gjøre musikken både fargerik og impulsiv. Kjent og ukjent i skjønneste forening.

Velkommen til en konsert du har godt av!

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

KORKs trombonist Sverre Riise med venner spiller jazz i Store studio, etterfulgt av Battalia, munter krigsmusikkav Heinrich von Biber.
KORK med Eivind Aadland som dirigent og Harald Aadland som fiolinsolist. "Rite", en ny konsert av Knut Vaage kombineres med en av Haydns mesterlige London-symfonier.
KORK og Tango for 3 på konsert i Store studio januar 2016. Sverre Indris Joner ønsker å videreføre arven etter Piazzolla, med musikk som befinner seg i grenselandet mellom argentinsk tango og vestlig kunstmusikk. Henning Kraggerud er solist i fiolinkonserten Con cierto toque de tango.
Kringkastingsorkestret, Sverre Indris Joner - klaver/dirigent, Per Arne Glorvigen - bandoneon, Odd Hannisdal - fiolin, Steinar Haugerud - kontrabass