NRK Meny
Normal

Kringkastingsorkestret 70 år - Jubileumskonsert nr. 1

NRK Store studio
torsdag 1. september kl. 19.30

Korks offisielle sesongåpning er også den første av tre jubileumskonsertert denne høsten.

Kringkastingsorkestret 70 år - Jubileumskonsert 1

Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Tine Thing Helseth, trompet

  • Edvard Grieg: Musikk til Peer Gynt (utdrag)
  • Jan Erik Mikalsen: Songr
  • Alfred Janson: Variations over Variations over a Norwegian Folk Tune

Konserten strømmes direkte fra Store studio

KORKs offisielle sesongåpning er også den første av tre jubileumskonserter denne høsten (de to andre: 26. & 27. oktober).
Vår peruanske sjefdirigent hadde et sterkt ønske om å spille bare norsk musikk på denne konserten, og to av verkene har han også urfremført sammen med KORK, et orkester som har et bankende hjerte for den nye, norske musikken. Alfred Jansons trompetkonsert, med fabelaktige Tine Thing Helseth som solist, er skrevet med utgangspunkt i Griegs Ballade for piano, igjen basert på en norsk folkemelodi. Det prisbelønte verket Songr av Jan Erik Mikalsen bringer også inn folkemusikkelementer, blant annet ved bruk av hardingfele i orkesteret, og med folkemusikkens urkraft vevet inn i det hele. Og folkemusikkens betydning for Grieg er det skrevet mye om, og musikk som er standardrepertoar for et norsk Kringkastingsorkester med respekt for tradisjonen.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.