NRK Meny
Normal

Kringkastingsorkestret 70 år - Jubileumskonsert nr. 1

NRK Store studio
torsdag 1. september kl. 19.30

Korks offisielle sesongåpning er også den første av tre jubileumskonsertert denne høsten.

Kringkastingsorkestret 70 år - Jubileumskonsert 1

Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Tine Thing Helseth, trompet

  • Edvard Grieg: Musikk til Peer Gynt (utdrag)
  • Jan Erik Mikalsen: Songr
  • Alfred Janson: Variations over Variations over a Norwegian Folk Tune

Konserten strømmes direkte fra Store studio

KORKs offisielle sesongåpning er også den første av tre jubileumskonserter denne høsten (de to andre: 26. & 27. oktober).
Vår peruanske sjefdirigent hadde et sterkt ønske om å spille bare norsk musikk på denne konserten, og to av verkene har han også urfremført sammen med KORK, et orkester som har et bankende hjerte for den nye, norske musikken. Alfred Jansons trompetkonsert, med fabelaktige Tine Thing Helseth som solist, er skrevet med utgangspunkt i Griegs Ballade for piano, igjen basert på en norsk folkemelodi. Det prisbelønte verket Songr av Jan Erik Mikalsen bringer også inn folkemusikkelementer, blant annet ved bruk av hardingfele i orkesteret, og med folkemusikkens urkraft vevet inn i det hele. Og folkemusikkens betydning for Grieg er det skrevet mye om, og musikk som er standardrepertoar for et norsk Kringkastingsorkester med respekt for tradisjonen.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Aksel Rykkvin
Jazzsaksofonisten Håkon Kornstad ble nærmest ved en tilfeldighet "hekta" på opera. Det resulterte i operastudier, og nå kombinerer han jazz og opera på sin helt unike måte. Han har utviklet et helt nytt og underholdende konsept. Vi møter ham i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret under ledelse av Christian Eggen. Programleder er Arild Erikstad.
Gunilla Süssmann