Hopp til innhold

Diplomkonsert for Norges Musikkhøgskole

NRK Store studio torsdag 2. juni kl. 19.00


Diplomkonsert for Norges Musikkhøgskole
Jarl Eivind Aspen, dirigent - Haike Dietrich, klaver
Edvard Fliflet Bræin: Konsertouverture
Robert Schumann: Klaverkonsert
Ralph Vaughan Williams: Symfoni nr.5

Diplomkonsert for Norges Musikkhøgskole Jarl Eivind Aspen, dirigent - Haike Dietrich, klaver Edvard Fliflet Bræin: Konsertouverture Robert Schumann: Klaverkonsert Ralph Vaughan Williams: Symfoni nr.5

Jarl Eivind Aspen, dirigent - Haike Dietrich, klaver

  • Edvard Fliflet Bræin: Konsertouverture
  • Robert Schumann: Klaverkonsert
  • Ralph Vaughan Williams: Symfoni nr.5

Vårens vakreste eventyr! De som fortsatt tror det er Holmenkollstafetten, har ikke vært på en eksamenskonsert for Norges musikkhøgskole, og med Kringkastingsorkestret, som stiller seg til disposisjon for både dirigent- og solistkandidat.

Pianosolist i Schumanns fantastiske Klaverkonsert er Haike Dietrich, og Jarl Eivind Aspen leder orkesteret i en norsk orkesterklassiker. Konsertouverture op. 2 var den 24 år gamle Edvard Fliflet Bræins gjennombruddsverk.

En av Englands store komponister avslutter programmet. For mange var det Vaughan Williams som hadde satt standarden for den nye engelske musikken, ikke minst i det skjellsettende verket Fantasi over et tema av Thomas Tallis, som viste en komponist som både var nyskapende og tilbakeskuende mot den engelske musikkarven. Etter den sjokkerende fjerde symfonien, var det mange som satte pris på at tonen var annerledes og vakrere i Symfoni nr. 5. Den er også blitt en av hans mest spilte.

BILLETTER