Hopp til innhold

Stabell skal forsvare «MMS-legen»

Den 39 år gamle tidligere legen fra Hamar har «sagt opp» sine tidligere forsvarere og bedt Harald Stabell om å representere ham i lagmannsretten.

Harald Stabell

Harald Stabell skal forsvare «MMS-legen» i lagmannsretten.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

I tingretten var det Svein Tømmerdal og Krister Øie Braute som flankerte den voldtekt- og overgrepsdømte tidligere overlegen. Når ankesaken kommer opp i Eidsivating lagmannsrett senere i høst er det Harald Stabell som skal ha jobben med å forsvare ham.

– Jeg har sagt meg villig til å ta jobben, sier Harald Stabell til Hamar Arbeiderblad.

Kjemper for ny full gjennomgang

Den første oppgaven Stabell nå skal ta tak i, er å forsøke å omgjøre rettens vedtak om at kun deler av saken skal behandles på nytt. Tømmerdal og Øie Braute sendte inn en omgjørelsesbegjæring før de ble tatt av saken og den håper Stabell at han snart får svar på.

– Jeg håper at retten tar stilling til dette så fort som mulig, siden det er berammet en omfattende ankesak på Hamar om bare halvannen måned, sier advokat Harald Stabell til HA.

Vil neppe forklare seg annerledes

I juni i år ble den tidligere overlegen dømt til ti års forvaring, med en minstetid på sju år, for vold, trusler og utpressing. Han tok dommen tungt, og ønsker en ny gjennomgang for å se om han kan unngå den strenge forvaringsdommen.

Stabell sier til HA at legen neppe vil forklare seg betydelig annerledes i lagmannsretten enn han gjorde i tingretten.

Forsvarerne Svein Tømmerdal og Krister Øie Braute

Svein Tømmerdal og Krister Øie Braute forsvarer ikke lenger den tidligere overlegen.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX