– Krevende å møte tiltalte

I dag skal sorenskriver Ola P. Svor vitne i saken mot 39-åringen som er tiltalt for å ha tent på huset hans. Ifølge bistandsadvokat Svein Holden har familien blandede føleser ved å møte mannen ansikt til ansikt.

Michael Setsaas, Tormod Bakke, Ola Svor, Svein Holden

Ola P. Svor (sittende) skal vitne i dag.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

I ei uke har sorenskriveren, hans kone og dattera sett og hørt på forklaringa til mannen som er tiltalt for å ha tent på huset de bor i, for å drepe dem.

39-åringen er tiltalt for blant annet drapsforsøk på fem personer, og to tilfeller av mordbrann. Han skal ifølge tiltalen ha tent på huset til sorenskriver Ola P. Svor natt til 22.juli 2013. I forrige uke møtte familien Svor mannen ansikt til ansikt.

Les alt om saken her:

Ambivalent

– Det er nokså ambivalent. På den ene siden er det vanskelig, men på det andre siden er det godt å møte i saken og bli ferdig med den. Det sier bistandsadvokat Svein Holden.

– Men det er klart at det er krevende å stå rett ovenfor en person som er anklaget for å ha gjort en så alvorlig handling mot dem, sier han.

Svors datter ga sin dramatiske forklaring i forrige uke. Det var så vidt hun og en venninne reddet seg ut av det brennende huset.

– Hun er veldig fornøyd med å være ferdig med sin forklaring. Det er noe hun har hatt i bakhodet lenge, og det var et kapittel å lukke.

Vanskelig for tiltalte

Også for den tiltalte var forriige uke en mental kraftprøve. I nesten tre hele dager ga 39-åringen sin forklaring.

Mannen har nektet all skyld etter den alvorlige tiltalen, bortsett en mindre narkotikasak.

– Han har sett fram til å forklare seg og gi sin versjon av saken, sier mannens forsvarer Thomas Randy.

– Men så er det slik at han sitter på sikkerhetscelle på Ullersmo uten tilgang til saksdokumenter, så han har en veldig vanskelig situasjon som utgangspunkt for å gi lange forklaringer, mener forsvareren.

Randby ba ved starten av saken om at den måtte bli utsatt fordi tiltalte ikke hadde hatt anledning til å forberede forsvaret sitt godt nok, men fikk ikke medhold av retten.