Hopp til innhold

Skuffet over erstatningen etter sykehustabbe

I sju år har den tidligere fotballspilleren Jon Ivar Sandhaugo kjempet for å få den erstatningen han mener han har krav på, etter at han måtte amputere foten etter en sykehustabbe.

Jon Ivar Sandhaugo

Jon Ivar Sandhaugo ble tilkjent 1,7 millioner kroner i Pasientskadeerstatning. Den summen var han ikke fornøyd med.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

– Jeg er ikke veldig fornøyd med dette, men det er mye som skal til for at jeg orker å gå på en instans til, sier Jon Ivar Sandhaugo.

Sandhaugo brakk beinet under en fotballkamp i 2007. Han ble taklet av en motspiller, og brakk leggbeinet på to steder. Han ble fraktet til Gjøvik sykehus, før han etter en stund ble sendt til Ullevål sykehus. Jon Ivar Sandhaugo var da 25 år gammel.

Han fikk en bakterieinfeksjon i bruddet. Det endte med at Sandhaugo måtte amputere beinet fra over kneet, etter det som viste seg å være en sykehustabbe.

Anket erstatningsbeløpet

I 2010 ble han tilkjent 1,7 millioner kroner av Norsk Pasientskadeerstatning. Deretter økte Pasientskadenemnda erstatningen med 200.000 kroner. Pasientskadenemnda ville ikke møte Sandhaugo og megle om erstatning . Det førte til at Sandhaugo og advokat Veronika Ødegaard gikk til rettssak mot Pasientskadenemda, hvor kravet var ytterligere 3,2 millioner kroner.

Dommen fra Valdres tingrett ble kjent mandag, og der ble Sandhaugo tilkjent ytterligere 761.000 kroner. Langt under det de krevde i tingretten.

Jon Ivar Sandhaugo og samboer Line Kristiansen

Jon Ivar Sandhaugo og samboer Line Kristiansen er skuffet over dommen fra Valdres tingrett.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Den tidligere fotballspilleren er ikke fornøyd med dommen. Han tenker mye på merutgiftene han har til omskolering, og ombygging og tilrettelegging av huset.

– NAV må nå inn å hjelpe meg med støtte til studier hvis det skal bli noe av, erstatningen som jeg har blitt tildelt dekker ikke engang det. På grunn av skaden må jeg omskoleres, så jeg er skuffet over at Pasientskadenemda ikke tar den kostnaden, sier Jon Ivar Sandhaugo.

Beløpet på 761.000 kroner skal blant annet dekke fremtidig tap av arbeidsinntekt og tapt arbeidsinntekt frem til nå.

– Føles som en evig kamp

– Jeg føler på en måte at dette er en evig kamp. Jeg føler at uansett hva jeg gjør, så vil saken alltid være der. Det tar på, og jeg skulle gjerne ha vært det foruten, sier Sandhaugo.

Advokaten skal sammen med Sandhaugo gå over postene i dommen, og så skal de bestemme seg for om de vil anke.

– Jeg er usikker på om jeg orker å gå på en ny runde til. Den eneste måten å bli ferdig med dette, er å avslutte det. Å bare komme seg videre, sier Sandhaugo.

Det var satt av to dager til rettssaken i Valdres tingrett i august.

– Dagene i tingretten var knallharde, motparten var veldig hard, sier han.

Sandhaugo er veldig usikker om han orker en runde i lagmannsretten.

– Nå må jeg tenke nøye gjennom om vi skal anke, og så få vi gå videre. Jeg håper jeg får meg en jobb snart, så får vi se hvordan det går, sier Sandhaugo.

Anker ikke

– Vi tar dommen til etteretning, men har ingen reaksjoner ut over det. Vi har ikke noen formening om seier eller tap i en sak som dette, vi tar dommen som den er, sier seksjonssjef i rettsaksseksjonen i Pasientskadenemnda, Kari Løchen.

Pasientskadenemnda har så langt bestemt seg for ikke å anke saken.

– Vi vil se litt på premissene, men så langt ser vi ingen grunn til å ta denne saken videre, sier Løchen.

Flere saker fra Innlandet