Hopp til innhold

Pasientskadenemnda avlyste mekling om erstatning

Jon Ivar Sandhaugo (32) måtte amputere beinet etter en sjukehus-tabbe i 2007. Nå vil ikke pasientskadenemnda møte Sandhaugo og megle om erstatning.

Jon Ivar Sandhaugo

Jon Ivar Sandhaugo (32) fra Valdres hadde håpet på en avklaring på erstatningssaken etter han måtte amputere beinet etter feilbehandling på sykehuset, men nå har pasientskadenemda avlyst den planlagte rettsmeklingen i Valdres tingrett på mandag.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Sandhaugo, som er fra Valdres, fikk i 2010 tilbud om erstatning på 1,7 millioner kroner av Norsk pasientskadeerstatning. Sandhaugo sitt krav er 4 millioner kroner i erstatning.

Etter mange år uten at saken om erstatning er endelig avklart håpet han nå at saken snart skulle avsluttes. Både han og advokat Paul Rynning håpet å komme til enighet under rettsmeklingen i Valdres tingrett mandag.

Skuffet over avlyst mekling

Torsdag fikk advokaten til Sandhaugo beskjed om at det ikke ble noen rettsmekling til uka.

– Jeg er skuffet over at Pasientskadenemda ikke ønsker å komme til enighet med dialog, sier Rynning.

Nå ser det ut til at saken blir avgjort i retten i august. Rynning mener at ved en avklaring gjennom mekling ville partene hatt mer kontroll over utfallet av saken enn hvis en dommer skal ta avgjørelsen som har kort tid til å gjøre seg kjent med saken.

– Det ville ha vært mer betryggende å forhandle med en part som har hatt innsikt i saken lenge og som har særskilt erfaring på dette området, sier Rynning.

Kari Løchen, seksjonssjef i Pasientskadenemda, ønsker ikke å kommentere saken.

– Vi kan ikke kommentere denne saken fordi det er en pågående sak hos oss. Med tanke på at dette trolig blir en sak som skal opp i retten kan vi ikke prosedere saken her, sier Løchen.

Rynning har forstått det slik at Pasientskadenemda ikke vil møtes til rettsmekling fordi det er kommet nye opplysninger i saken denne uken, som de ønsker å sette seg inn i.

Brudd endte med amputasjon

I en takling med en motspiller i en 4. divisjonskamp i fotball pådro Jon Ivar seg brudd i leggbenet. Etter feilbehandling ved sykehuset på Gjøvik endte Jon Ivar opp på Ullevål, der han måtte amputere det høyre benet fra over kneet og ned. Ett år etter amputasjonen fikk han vite at han ble tilkjent erstatning fra Norsk pasientskadeerstatning. Nå, snart sju år senere venter han fortsatt på at erstatningssaken hans skal avsluttes.

Det første beløpet Sandhaugo ble presentert for var han ikke fornøyd med, derfor havnet saken hos Pasientskadenemnda. I desember 2012 økte de erstatningen med 200.000 kroner. Sandhaugo og hans advokat mener at det ikke er tatt nok hensyn til verken ombygging av bolig, inntektstap eller andre merutgifter. De ønsker derfor det dobbelte, og krever nå å få økt erstatningen til omlag 4 millioner kroner.

– Vi håper selvfølgelig fortsatt at vi kan møte Pasientskadenemda til rettsmekling. Jeg tror de spørsmålene som Pasientskadenemda har, kan bli besvart raskt og enkelt, slik at vi kan møtes til rettsmekling seinere, sier Rynning.

Flere saker fra Innlandet