Hopp til innhold

Anker erstatning etter sjukehustabbe

Protesebruker Jon Ivar Sandhaugo anker dommen fra Valdres tingrett. Han er ikke fornøyd med erstatningssummen han er tilkjent etter at han måtte amputere foten på grunn av en sjukehustabbe i 2007.

Jon Ivar Sandhaugo

Jon Ivar Sandhaugo anker dommen fra tingretten

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Sandhaugo krevde en økning i erstatningen fra Pasientskadenemnda på 3,2 millioner kroner, men ble tilkjent kun 761.000 i Valdres tingrett.

– Dette kan jeg ikke leve med, sier Sandhaugo til NRK i dag.

Nå håper han en behandling i lagmannsretten skal føre til økt erstatning, særlig til boligtilpasning og omskolering.

Mistet beinet etter fotballkamp

Jon Ivar Sandhaugo

Jon Ivar Sandhaugo måtte amputere beinet etter en sjukehustabbe i 2007

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Sandhaugo ble skadd under en fjerdedivisjonskamp for fotballklubben FK Vang i 2007.

På grunn av feilbehandling ved sjukehuset på Gjøvik, måtte han amputere høyre bein fra kneet og ned.

Han har ikke vært fornøyd med den erstatningen han har fått. Derfor endte han og motparten Pasientskadedenemnda opp i Valdres tingrett i august.

Sandhaugo ba i tingretten om en økning i erstatningen fra 1,9 til 5,1 millioner kroner. 6. oktober tilkjente Valdres tingrett han 761.000 kroner. Det er omlag 2,4 millioner kroner mindre enn det han ba om. Dermed har han nå anket saken.

– Jeg tenker det hadde vært godt å bli ferdig med det her, men når jeg tenker over de punktene jeg mener er riv, ruskende gale, så hadde jeg ikke klart å stoppe her nå, sier Sanhaugo.

Tilpasning og omskolering

Før Jon Ivar ble skadet, jobbet han som tømrer. Han mener han ikke fikk nok erstatning til hverken tilpasning til boligen sin eller til omskolering. Det mener han er feil.

– Det å få en bolig som er tilrettelagt koster veldig mye penger i forhold til det jeg får her. Hvis jeg må flytte for å få en bolig som er mer tilrettelagt, så koster det også mye mer enn det jeg har fått tilbud om å bygge om for her.

– Hvorfor mener du at du har krav på mer erstatning til omskolering?

– Jeg hadde funnet min vei og utdannet meg til tømrer før skaden. Når jeg da må omskoleres på grunn av skaden, så er det ikke mer enn rett og rimelig at de må dekke omskoleringa, svarer Sandhaugo.

Pasientskadenemnda vil ikke kommentere anken til Sandhaugo.

Flere saker fra Innlandet