Hopp til innhold

Politiet: Den sikta mannen etter drapet i Elverum er død

Mannen som er sikta for drapet i Elverum mandag kveld, døde på sykehuset tirsdag.

Kvinne drept i Elverum

FUNNET DØD: Ei kvinne ble funnet død i en bil i Elverum i natt. En mann ble funnet hardt skadd i den samme bilen. Han er sikta for å ha drept kvinna.

Foto: Petter Aamodt

Det var mandag kveld klokka 21.49 politiet fikk melding om at ei kvinne i 30-åra var savna. Kvinna var på et sykehusbesøk i Elverum, og skulle ut for å hente noe i bilen.

En slektning av kvinna, som også var på besøk på sykehuset, meldte henne savna da hun ble lenge borte.

Natt til tirsdag ble kvinna funnet skutt og drept i en bil utenfor sykehuset.

I samme bil ble en mann i 30-åra funnet hardt skadd av skuddskader. Han er sikta for å ha drept kvinna.

Kvinna var på et sykehusbesøk i Elverum da hun ble drept. En mann er siktet for drapet. Ifølge politiet hadde både kvinna og mannen bostedsadresser i Oslo.

Tirsdag kveld bekreftet politiet i Innlandet at også han døde av skadene.

– Skadene sikta hadde var ikke forenlig med liv, og han er nå bekreftet død av helsepersonell, opplyser politiinspektør Henning Klauseie.

Hendelse Elverum

Ei kvinne i 30-åra ble funnet drept i en bil i Elverum mandag kveld. I samme bil ble en mann i 30-åra funnet hardt skadd. Han døde senere på sykehuset og er siktet for å ha drept kvinna.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

Pårørende er varslet.

Etterforskningen fortsetter selv om politiet ikke vil få mannens forklaring om hendelsene i Elverum mandag kveld, skriver politiet i ei pressemeldinga.

– Et varslet drap

I april i fjor ble mannen ilagt forbud mot å oppsøke den avdøde kvinna.

Men mannen brøt forbudet en rekke ganger. Totalt er det opprettet ti saker for brudd på besøksforbudet, opplyser Oslo politidistrikt.

Ifølge bistandsadvokat, Pirashanthy Sivabalachandran, ba kvinna gjentatte ganger om voldsalarm og omvendt voldsalarm uten at hun fikk det innvilget.

– Hun levde under konstant frykt over siktedes eskalerende atferd uten at dette førte til tilstrekkelige tiltak fra politiets side, skriver hun i en SMS til NRK.

– Drapet kan ikke beskrives som noe annet enn et varslet drap, skriver bistandsadvokaten.

Familien til kvinna er dypt skuffet over oppfølgingen avdøde fikk fra politiet fra den første anmeldelsen mot den sikta mannen ble levert i april og fram til det tragiske utfallet.

– Det er levert inn en mengde anmeldelser om en rekke alvorlige forhold, skriver familiens bistandsadvokat.

Politi og krimteknikere gjør undersøkelser på et avsperra område i Elverum. Ei kvinne i 30-åra ble funnet drept i en bil utenfor sykehuset 1.1.2024. En mann i 30-åra er siktet for drap. Han døde på sykehuset 2.1.2024.

Tirsdag gjorde politiet og krimteknikere undersøkelser på et avsperra område i Elverum. Ifølge politiet er det gjort beslag av et våpen de tror er drapsvåpenet.

Foto: Roar Berntsen / NRK

Skal ha brutt besøksforbud flere ganger

Ifølge politiet skal de to hatt en kortvarig relasjon for omtrent ett år siden.

– Oslo politidistrikt har ilagt et besøksforbud som skulle verne fornærmede, og det er en straffesak i Oslo politidistrikt, som de har etterforskningsansvar for, og som dreier seg om relasjonen mellom de to, sier politiinspektør Henning Klauseie.

Ifølge det NRK kjenner til skal den siktede ha brutt besøksforbudet gjentatte ganger. Han er også tidligere dømt for trusler mot en ekskjæreste.

Politiinspektør i Oslo politidistrikt, Marthe Notøy, bekrefter til NRK at den sikta er under etterforskning for flere brudd på besøksforbudet mot avdøde.

Ifølge Notøy har siktede fått bot for tre av bruddene, mens to av dem ble henlagt.

De øvrige sakene er under etterforskning, skriver politiinspektøren.

PRESSEKONFERANSE: Politiet orienterte om hendelsen i Elverum på en pressekonferanse tirsdag.

Hadde ikke voldsalarm

I tillegg ble mannen sikta for alvorlig personforfølgelse av avdøde i november.

Ifølge fengslingskjennelsen skal mannen blant annet ha plassert sporingsutstyr på bilen til den avdøde kvinna ved fire forskjellige anledninger.

Siktede har forklart at han gjorde det for å unngå å bli beskyldt for skadeverk på fornærmedes bil, og at han på den måten kunne bevise at han ikke var i nærheten dersom bilen på nytt ble utsatt for hærverk.

Ifølge kjennelsen skal kvinna ha gitt klart uttrykk for at hun ikke ønsket kontakt med siktede.

Politiinspektør Notøy bekrefter at den avdøde kvinna ikke hadde voldsalarm.

– En del av etterforskningen har bestått av å kartlegge om vilkårene for å påstå ileggelse av omvendt voldsalarm var til stede. Dette må besluttes av retten, skriver Notøy.

Kvinne funnet drept i bil i Elverum

Politiet fraktet tirsdag formiddag denne bilen bort fra et avsperra område i Elverum.

Foto: Roar Andre Berntsen / NRK

Dyp sorg

De pårørende til kvinna ble tidlig varslet. Ifølge politiinspektør Klauseie hadde politiet dialog med de pårørende gjennom natta, og har ivaretatt dem så godt de kunne.

Familiens bistandsadvokat sier avdødes familie er i dyp sorg og ber om ro.

– De etterlatte er i dyp sorg etter tapet av deres datter og søster. De blir ivaretatt av familie og venner, og har fått tilbud om krisehjelp gjennom kommunen, skriver bistandsadvokat Pirashanthy Sivabalachandran i en SMS til NRK.

Flere saker fra Innlandet