Hopp til innhold
Drap Nord-Odal Innlandet
Foto: Reidar Gregersen/NRK

Mann funnet drept i Nord-Odal

Oppsummert

Bård Andre Spildrejorde ble funnet drept i Nord-Odal i Innlandet 14. mars. Broren, som selv ringte nødetatene, ble pågrepet og siktet for drap. Han ble senere blitt løslatt. En annen mann i 50-årene er siktet for drapet. Mannen er varetektsfengslet.

 • Nord-Odal: Drapssiktet mann fengslet i fire nye uker

  Den 54 år gamle mannen som siktet for drap eller medvirkning til drap på en hytte i Nord-Odal 14. mars, er varetektsfengslet i fire nye uker.

  – Han fikk fire uker med brev- og besøksforbud, slik vi begjærte, opplyser politiadvokat Christine Lundstein i en SMS til Glåmdalen.

  – Vi mener mistankegrunnlaget er styrket, men kan ikke gå inn på hvorfor, sa Lundstein til avisen tidligere denne uken. Hun fortalte også at politiet hadde en formening om motivet.

  54-åringen ble pågrepet i sin bolig på Skarnes 10. april. Han er siktet for drap eller medvirkning til drap på Bård André Spildrejorde (44).

  Spildrejorde ble funnet skutt sin i egen hytte i Nord-Odal 14. mars. En kvinne på spasertur fant et mulig drapsvåpen i en veikant noen kilometer fra åstedet en ukes tid senere.

  Den siktede 54-åringen har ikke erkjent straffskyld ifølge forvarer John Christian Elden, og han har ikke ønsket å forklare seg ytterligere for politiet.

  – Min klient erkjenner ikke straffskyld og mener heller ikke at fengslingsvilkårene er oppfylt, sier Elden til NTB.

  – Det er en rekke dokumenter som nå er avklausulert for min klient. Så snart jeg får gjennomgått disse med min klient, vil vi ta stilling til hva man gjør videre, også med tanke på eventuelt å anke fengslingskjennelse.

  (©NTB)

 • Nord-Odal drapet: Erkjenner straffskyld for å ha skytevåpen ulovlig

  Mannen i 40-årene som sitter varetektsfengslet etter funn av et våpen som settes i sammenheng med drapet i Nord-Odal, erkjenner straffskyld for å ha skytevåpen ulovlig.

  Det skriver Glåmdalen.

  Mannen i 40-årene skal ha blitt pågrepet og siktet etter at andre hadde forklart seg i saken. Han har ikke tidligere vært avhørt i drapssaken.

  Totalt tre personer har blitt pågrepet den siste tiden. En uke etter drapet ble det funnet et skytevåpen i veikanten flere kilometer fra åstedet. Politiet mener våpenet kan knyttes til drapet.

  Drapsvåpenet er registrert på en avdød person et annet sted i landet.

  Ingen av de tre er siktet for selve drapet eller for medvirkning, men for ulovlig befatning med skytevåpen.

 • Flere pågrepet etter drapet i Nord-Odal

  Flere personer er pågrepet i forbindelse med funn av et våpen som politiet mener kan knyttes til drapet på Bård Andre Spildrejorde i Nord-Odal. Det skriver politiet i en pressemelding. Pågripelsene har skjedd over flere dager de siste to-tre ukene, og de som er pågrepet er siktet for ulovlig befatning med skytevåpen.

 • Drapet i Nord-Odal: Flere pågrepet etter funn av våpen

  Flere personer har blitt pågrepet i forbindelse med funn av et våpen som politiet mener kan knyttes til drapet på Bård Andre Spildrejorde i Nord-Odal.

  – Våpenet ble funnet utendørs av en tilfeldig forbipasserende kvinne om lag ei uke etter drapet. Politiet ble umiddelbart varslet og rykket ut til funnstedet for å ta beslag i våpenet, som lå i en veikant flere kilometer fra åstedet. Funnet har naturlig nok hatt stor betydning i etterforskningen, sier politiadvokat Christine Lundstein i en pressemelding.

  Våpenet ble raskt undersøkt, og det ble funnet ut at det var registrert på en person som nå er død. Politiet har etterforsket hvem som har vært i besittelse av våpenet til ulike tidspunkter, og det er i den forbindelse personene er blitt pågrepet og varetektsfengslet.

  Pågripelsene har skjedd over flere dager siste to-tre uker.

  To menn har vært fengslet på grunn av bevisforspillelsesfare. En av dem er løslatt.