Fant ofrene sine i aviser og på nettet

Den overgrepssikta legen fra Hedmark fant ofrene sine ved å studere bilder av unge jenter enten i aviser eller på nettsamfunnet Facebook.

Politihuset i Hamar

Hamar politidistrikt har i halvannen måned hatt seks mann på jobben med å sjekke opp nakenbilder opp mot en større telefonliste beslaglagt hos den sikta overlegen.

Foto: Knut Sveen

Det skriver avisa VG i dag.

Den 38 år gamle overlegen ble 23. oktober arrestert mens han var på jobb for Norsk Luftambulanse på Dombås. Politiet tror mannen har lurt og trua til seg seksuelle bilder av nærmere 30 mindreårige unge jenter.

Store ressurser

Det er satt av store ressurser for å komme til bunns i saken. Fire av de 12 etterforskerne i teamet er fra Kripos. De går nå gjennom et omfattende etterforskningsmateriale, blant annet for å finne ut hvor mange jenter som kan ha blitt misbrukt eller krenket.

LES OGSÅ

– Plukket ofrene tilfeldig

Politiadvokat Rolf Thoresen på Hamar sier til VG at de har kommet godt på vei i etterforskningen.

– Vi har sikker ID på 20 norske jenter han har skaffet seg bilder og filmer av. I tillegg er det fem jenter vi regner med å få ID på ganske snart, sier Thoresen.

Han forteller videre at det var tilfeldig hvordan 38-åringen valgte ut ofrene sine.

– I noen tilfeller har han sett et bilde av en jente i avisen, andre ganger har han funnet dem på nettsteder slik som Facebook, sier han.

Foreløpig er det seks fornærmede jenter i siktelsen mot overlegen, og en godt voksen millionær fra Sunnmøre som ble utsatt for pengepress.

LES MER

Siktelsen utvides

Ifølge VG er siktelsen fortsatt den samme som da mannen ble arrestert i oktober, men den vil bli utvidet til å gjelde minst 25 mindreårige jenter.

– Det er et nytt fengslingsmøte den 20. desember. Politiet vil utvide siktelsen i forkant av dette nå som vi har flere fornærmede, sier Thoresen.

Politiet undersøker nå om 38-åringen også sendte bildene av de unge jentene til andre voksne med seksuell interesse for mindreårige.