Krever at nabokvinnen frifinnes

- Det finnes overhodet ingen bevis for at moren til de to nabobarna var til stede da barna ble misbrukt. Forklaringen til sønnen passer rett og slett ikke inn, sier nabomoras forsvarer, Anniken Mellegaard.

Anniken Mellegaard

Advokat Anniken Mellegaard krever full frifinnelse for nabokvinnen (tiltalt 3).

Foto: Arne Sørenes

Som ventet gikk advokat Anniken Mellegaard kraftig til angrep på dommeravhøret av sønnen til naboekteparet (tiltalt 3 og 4) i sin avslutningsprosedyre.

- Var ikke i huset

Mellegaard forsvarer den 46 år gamle nabokvinnen, som er tiltalt for medvirkning til grove seksuelle overgrep på sine egne barn.

Ifølge tiltalen var hun og barnas far til stede da de to hovedtiltalte forgrep seg på barna deres. De skal ha holdt barna tilbake og sagt at de måtte gjøre det.

Mellegaards agenda er å overbevise retten om at naboforeldrene aldri var i huset og ikke ante at barna deres ble misbrukt.

Sønnen sier de var der

Vitneboks

Ingen av de som har forklart seg i retten har trukket naboparet inn i saken, sier forsvarer Anniken Mellegaard.

Foto: Frode Meskau / NRK

Det er kun naboparets sønn som knytter dem til saken.

- Av alle som har vært avhørt under etterforsknikngen av saken, og av alle som har vitnet under rettssaken, er det ingen andre som sier at de var i huset der overgrepene skjedde, sa advokat Mellegaard.

Hun brukte mye tid i sin prosedyre på å gå gjennom dommeravhøret av sønnen (nabogutten) og hevder at han fikk ledende spørsmål og ble minnet på ting han egentlig ikke husket.

- Vi sier ikke at han forklarte seg usant, vi sier at han forklarte seg uriktig.

Søsteren til gutten, som er det fjerde offeret i saken, har heller ikke sagt at moren og faren var tilstede.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ingen tekniske bevis

Advokat Mellegaard la også vekt på at det ikke finnes noen andre tekniske bevis mot nabomoren.

- Hun finnes ikke på noen bilder eller på film. Det ble tatt svært mange bilder i huset. Hvis min klient hadde vanket der, er det rart at hun ikke er med på noen bilder.

Anniken Mellegaard mener alt som har kommet fram utenom sønnens vitnemål tyder på at nabomoren slett ikke var en del av hverdagen og miljøet i huset.

- Forklaringen passer ikke inn

- Forklaringen til sønnen passer rett og slett ikke inn i bildet, sa hun.

Og fulgte opp med å spørre hvorfor naboekteparet ikke også var tiltalt for medvirkning til overgrepene på de to andre barna. Mellegaard mener tiltalebeslutningen ikke henger sammen på det punktet, hvis påtalemyndigheten mener naboparet var tilstede da deres egne barn ble misbrukt, men ikke da de to andre barna ble det.

- Tror påtalemyndigheten bare på deler av forklaringen hans da, spurte hun?

Må frifinnes

Aktor har lagt ned påstand om sju års fengsel for nabomoren. Forsvarer Mellegaard la ned påstand om full frifinnelse.

- Dersom hun likevel skulle bli dømt, kan det riktige kanskje være fengsel i fire år, ikke sju.

Forsvareren til nabomannen (tiltalte 4) holder sin avslutningsprosedyre torsdag. Han vil etter all sannsynlighet prosedere på det samme og legge ned samme påstand for sin klient., som Anniken Mellegaard har gjort i dag.

Les også: